Kuva: Shutterstock

Tänne minä matkustan! Radiojuontajat paljastavat suosikkikohteensa

10.01.2020 15:46 - Katja Nygård

Radio Novan juontajat Anssi Honkanen, Niina Backman, Minna Kuukka ja Esko Eerikäinen jakavat omat matkailuvinkkinsä. Mihin näistä kohteista sinä matkustaisit mieluiten?

Anssi Honkanen

Berliini, Saksa

Luottokohteekseni lyhyemmille viikonloppureissuille on muodostunut Berliini. Kaupunki tuntuu miellyttävän tutulta, ja joka reissulla löytyy uusia elämyksiä.

Boheemin Itä-Berliinin shoppailumahdollisuudet sekä ravintolat on aina pakko kokea. Lisäksi on tullut reissattua junalla lähialueille vesiurheiluharrastuksen parissa. Kaupungin läheltä löytyy hyvä vesilautailupuisto, jossa voi kokeilla vesiurheilua kaapelin perässä roikkuen.

Ivalo, Suomi

Suomesta löytyy mielettömiä matkailuelämyksiä, joista itselleni päräyttävin sijaitsee Ivalossa. Olemme muutamana vuotena käyneet korven keskellä sijaitsevassa lasikattoisessa mökissä, jossa voi nukkumaan mennessään ihailla taivaan väriloistoa. Hiihto, laskettelu ja moottorikelkkailu ovat tietenkin olleet myös mukavaa puuhaa, mutta ehkä tärkeintä hektisen arjen jälkeen on ollut rauhoittuminen luonnon keskellä täydessä hiljaisuudessa.

Karibian-risteily

Olen perheeni kanssa käynyt useita kertoja Karibian-risteilyillä ja voin suositella tätä lomailun muotoa kaikille. Moni mieltää risteilyt eläkeläisten reissuiksi, mutta oma kokemukseni laivoilta on hyvin erilainen. Risteilyillä parasta on matkustamisen helppous, kun palvelut ovat lähellä ja kaikki toimii.

Risteily ei kokonaiskustannuksiltaan tule hirveän kalliiksi, koska rahaa ei paatilla juurikaan kulu. Ruoka on ilmaista, viikon aikana on mahdollisuus kokea useita eri kohteita, eikä tekeminen laivalla lopu kesken. Mielestäni hintaansa nähden risteilyt tarjoavat rahoille vastinetta enemmän kuin moni muu reissu. Tämä on täydellinen ”aivot narikkaan” -tapa reissata!

Niina Backman

(kuva: Senja Rapila)

Rooma, Italia

Rooma on ehdottomasti yksi lempikaupungeistani. Olin siellä myös häämatkalla mieheni kanssa. Ruoka on hyvää, kunhan löytää kaukana turistipaikoista sijaitsevat ravintolat. Arkkitehtuuri on kaunista. Italialainen temperamentti myös osuu ja uppoaa.

Siena, Italia

Rauhallinen Sienan maakunta on henkeäsalpaavan kaunis. Maisemat ovat maalauksellisen upeita. Pieniä kyliä, vehreää metsää ja luonnon omia kuumia lähteitä. Mikään ei ole ihanampaa kuin aamukahvi oman villan terassilla, edessä jylhä kumpuileva niittymaisema. Kaukaa kuuluu lammaslauman määkiminen, kukon kiekaisu kaikuu vaimeana ja aurinko kuultaa viinitarhan takaa.

Berliini, Saksa

Berliini on myös yksi suosikeistani. Pyörällä pääsee joka paikkaa, samalla näkee kaupunkia. Runsaita aamupaloja ja ehdottomasti maassa maan tavalla, eli nakuilua kylpylässä. Vabali Spa kannattaa kokea.

Minna Kuukka

(kuva: Senja Rapila)

Färsaaret, Tanska

Minua kiehtoo Tanskalle kuuluva saariryhmä, joka on jotenkin lähellä mutta kuitenkin kaukana. Mielikuva huikeista maisemista keskellä merta. Kalastajakyliä sekä polveilevaa maastoa. Jonkin verran olen kohdetta jo tutkinut, ja toivottavasti jossain kohtaa lähitulevaisuutta matka Färsaarille olisi mahdollinen.

Normandia, Ranska

Vahva suositus, etenkin historian ystäville. Paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Kaunista rannikkoa ja koskettavia, toisen maailmansodan ajalta tuttuja paikkoja, muun muassa maihinnousun rantautumismaastoja. Siideri- ja calvadostiloilla voi tehdä hyviä hankintoja. Ja erityismaininta vuoroveden armoilla olevalle Mont Saint-Michelin luostarisaarelle, joka on taianomainen kohde.

Bhutan

Eksotiikkaa vuorten syleilyssä. Kävin tässä piskuisessa, eristyneessä valtiossa noin 15 vuotta sitten, ja matka oli ikimuistoinen. Ei monikansallisia ravintoloita tai liikkeitä eikä liikennevaloja, hyvin vähän turismia. Huikeita maisemia ja ystävällisiä ihmisiä sekä ainutlaatuista buddhalaista kulttuuria. Ehdottomasti kohde, jonka toivoisin vielä joku päivä kokevani uudelleen.

Esko Eerikäinen

(kuva: Mikko Räsänen)

Cartagena, Kolumbia

Cartagena on kertakaikkisen upea rantakaupunki, jossa espanjalaistyylinen ja nykyarkkitehtuuri sekoittuvat keskenään. Sen luonto hurmaa ja ihmiset ihastuttavat. Rannat ovat idyllisiä ja ruoka täysi kymppi!

Malta

Saari, joka tarjoaa luksusta, mutta myös viehkeää omaperäisyyttä. Pienet kadut ja putiikit valloittavat sympaattisuudellaan. Malta on myös jokaisen bilettäjän unelma, koska sieltä löytyy huippu yöelämä.

Barbados

Romanttinen paratiisi, jossa kaikki on kohdallaan!

Kilpailut

Uusimmat