Kuva: Shutterstock

Maailman turvallisimmat ja vaarallisimmat matkakohteet listattiin - katso tulokset

04.01.2024 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Euroopassa turvallisuustaso on yleisesti ottaen hyvä.

International SOS on jälleen julkaissut vuosittaisen katsauksensa maailman maiden turvallisuustasoon.

Turvallisuustasoa matkailijalle mitattiin monesta eri näkökulmasta, muun muassa yleisestä turvallisuudesta sekä terveydellisistä riskeistä.

Euroopassa turvallisuustaso on kartan mukaan yleisesti hyvä. Maailman turvallisimpien maiden kärkeen yltää useampi Pohjoismaa, myös Suomi. Turvallisimpia ovat Suomi, Norja, Islanti, Tanska sekä niiden lisäksi Grönlanti, Sveitsi ja Slovenia. Ruotsi sen sijaan sijoittuu listauksessa naapureitaan hieman alemmas. Euroopassa yleisesti turvallisuusriskin uhka on kuitenkin luokiteltu maailman tasoon nähden melko matalaksi.

Ainoastaan Ukraina luokitellaan tällä hetkellä Euroopan maista vaaralliseksi käynnissä olevasta sotatilanteesta johtuen.Turvallisuustilanne on melko hyvä myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Kiinassa, Japanissa, Argentiinassa ja Chilessä. Luokitteluun vaikuttavat muun muassa väkivaltarikollisuuden määrä, poliisin ja pelastuslaitoksen luotettavuus ja terrorismin uhka.

Maailman vaarallisimmiksi maiksi luokiteltiin muun muassa Afganistan, Libya, Sudan, Jemen, Syyria, Irak sekä jo aiemmin mainittu Ukraina. Lisäksi erittäin vaarallisiksi paikoiksi luokiteltiin myös Venezuela, Honduras, Haiti, Myanmar, Pakistan, Papua-Uusi-Guinea, Nigeria, Mali, Burkina Faso, Kongon tasavalta ja Etiopia.

(kuva: Shutterstock)

Euroopassa terveydelliset uhat ovat vähäiset

Euroopassa myös terveysuhkat ovat matalalla tasolla. Terveydellisen uhkan tason määrittelyyn vaikuttivat luokittelussa muun muassa maassa saatavilla oleva terveydenhuolto, ja sen taso sekä mahdollisten tartuntatautien esiintyminen maassa. 

Suomi sekä useat muut Euroopan maat sijoittuivat turvallisimpien joukkoon myös tässä kategoriassa. Itäisessä Euroopassa kuten Romaniassa, Bulgariassa ja Albaniassa terveydellisen uhkan tason on kuitenkin hieman korkeammalla kuin lännessä, joskin näissäkin taso luokiteltiin olevan melko turvallinen. Euroopan lisäksi terveydellinen turvallisuustaso on yleisesti todella hyvä myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Chilessä ja Uruguayssa sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Sen sijaan muualla maailmassa tilasto ei ole niin positiivinen. Erityisesti useisiin Afrikan tai Etelä-Amerikan maihin matkustettaessa terveydelliset riskit ovat jo merkittävästi kohonneet. Kaikista heikoin tilanne on kartan mukaan muun muassa Sudanissa, Nigeriassa, Guineassa ja Libyassa. Kuitenkin esimerkiksi Etelä-Afrikassa tilanne on luokiteltu yhtä hyväksi kuin monessa Euroopan maassa.

Lue myös: Matkasairaudet ovat jälleen yleistyneet - suojautuminen olisi yksinkertaista, mutta usein unohtuu

Lue myös: Oletko menossa autolomalle Norjaan? Rajan ylittämisen vaatimukset voivat tulla monelle yllätyksenä

Lue myös: Maailman parhaat häämatkakohteet listattiin - kohteita myös läheltä Suomea

Lähde: International SOS

Kilpailut

Uusimmat