Kuva: Shutterstock

Amsterdam suitsii liikaturismia rajulla toimenpiteellä

01.05.2024 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Hotellin voi avata vain, jos jokin edellisistä lopettaa.

Liikaturismin haitat puhuttavat monissa Euroopan suosituissa matkailukohteissa. Jo aiemmin esimerkiksi Venetsia ilmoitti ottavansa käyttöön pääsymaksun turisteille, ja nyt liikaturismia suitsii myös Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam.

Muun muassa CNN-uutissivuston mukaan Amsterdam rajoittaa turismin kasvavaa määrää estämällä uusien hotellien rakentamisen kaupunkiin. Asiasta päätettiin maan hallituksessa.

Hotellien määrä ei siis saa kaupungissa enää kasvaa, ja uusia hotelleja on mahdollista avata vain, jos jokin olemassaolevista lopettaa toimintansa. Uudella säännöksellä turistien tekemien hotelliyöpymisten määrä vuodessa halutaan rajata maksimissaan 20 miljoonaan. 

Päätöksen taustalla vaikuttavat syyt pitää kaupunki elinkelpoisena myös paikallisille asukkaille sekä tarjota miellyttävä kokemus myös vieraileville turisteille.

- Haluamme pitää kaupungin elinkelpoisena asukkaille ja vierailijoille. Tämä tarkoittaa, että sanomme ei liikaturismille, kaupungin tiedonannossa kommentoidaan.

Kaupunki on jo pidemmän aikaa yrittänyt rajoittaa turismia, joka on siellä omaa luokkaansa. Vuodessa Amsterdamissa vierailee miljoonia turisteja. 

Lue myös: Tiesitkö, ettet välttämättä pääse lennolle, vaikka olisit ostanut lipun? Harva tietää "overbookingista"

Lue myös: Finnair joutuu perumaan osan lennoista GPS-häirinnän vuoksi - Venäjän epäillään olevan vastuussa

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat