Kuva: Shutterstock

Toisin kuin moni luulee, turvavyö voi pelastaa lentokoneessakin - turbulenssi vei hengen ja haavoitti useita

21.05.2024 17:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Singapore Airlinesin kone joutui vakavaan turbulenssiin.

Toisin kuin moni luulee, voi lentokoneessakin turvavyö muodostua elintärkeäksi, vaikka usein ajatellaan, ettei se onnettomuuden hetkellä paljoa voisikaan pelastaa. Äärimmäisen harvinaisessa tilanteessa kuitenkin turbulenssikin voi muodostua jopa henkeä ja turvallisuutta uhkaavaksi vaaratilanteeksi, jolta turvavyöt voivat pelastaa lentokoneessakin.

Surullinen esimerkki tapauksesta on tiistain lento-onnettomuus Singapore Airlinesin Lontoosta Singaporeen matkanneella koneella, joka joutui pahaan turbulenssiin kesken lennon. Noin 11 tunnin kohdalla matkaa kone menetti turbulenssin vuoksi äkillisesti korkeutta jopa kahden kilometrin verran pudoten 11 kilometrin lentokorkeudesta yhdeksään. Ilman turvavyötä matkustaneet matkustajat sinkoutuivat välittömästi koneen kattoon.

- Lentoyhtiöt eivät suotta suosittele pitämään turvavöitä päällä koko lennon ajan, kommentoi BBC:lle lentoilun asiantuntija John Strickland.

Lennolta selviytyneet matkustajat kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle, että osa matkustajista iskeytyi kattoon ja jopa matkatavaralokerosta läpi. Yksi matkustaja menetti henkensä ja useita loukkaantui. Lennolla oli yhteensä 211 matkustajaa ja 18 miehistön jäsentä.

Boeing 777-300ER -mallin lentokone joutui tekemään hätälaskun Thaimaan Bangkokiin, missä ensihoitajat olivat matkustajia ja henkilökuntaa vastassa. 

Singapore Airlines ei ole kohdannut kuolemaan johtanutta onnettomuutta sitten vuoden 2000 eli yli 20 vuoteen.

Lue myös: Pelätyn lentokonemallin ongelmat jatkuvat - jälleen uudesta koneesta irtosi osia kesken lennon

Lue myös: Maailman pisimpien suorien lentojen aloittaminen viivästyy jälleen

Lue myös: Finnair alkaa punnita matkustajiaan

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat