Matkalle etelän lämpöön - viiniharrastajien parhaat Euroopan kohteet listattiin

24.10.2013 17:45 - Katariina Näreaho

Hotellihaku trivago.fi tutki Euroopan viinialueita ja keräsi kokoon Euroopan parhaat viinihotellit.

Olet sitten aloittelija tai ammattilainen viinien ihmeellisessä maailmassa, löytyy listasta kohteita niin viinin pitkäaikaisille ystäville kuin niille, jotka vasta tutustuvat tuohon jumalten juomaan.

Parco San Marco Lifestyle Beach Resort

Porlezza, Italia

Maista: Sassi Grossi (Merlot)

Jyrkkien, viiniköynnösten peittämien rinteiden keskeltä nouseva hotelli Parco San Marco sijaitsee Porlezzassa, Lugano-järven rannalla. Kaupunki sijaitsee Sveitsin rajan läheisyydessä, joka näkyy katukuvassa erityisesti toimettomien luksusautojen määrässä. Paikallisten mukaan he eivät ole italialaisia tai sveitsiläisiä vaan "ticinesare" eli ticinolaisia.

Yhdessä hotellin ravintoloista, La Cavassa, järjestetään säännöllisesti viinimaistajaisia, jotka ovat erityisesti loman tarpeessa olevien zürichiläisten suosiossa. Hotellin viinikaupassa on laaja valikoima alueen viinitarhojen tuotteita. Alue on tunnettu erityisesti Merlot-viineistään.

Varaa hotelli trivagosta.

Breuer's Rüdesheimer Schloss

Rüdesheim am Rhein, Saksa

Maista: Spätburgunder ja Riesling

Hotelli sijaitsee Saksassa, Rheinin kuuluisalla viinialueella. Vaikka alue käsittää vain muutaman prosentin koko Saksan viininviljelysalasta, on se historiallisesti maan tärkein viininviljelyalue.

Vanhassa tunnetussa linnassa sijaitsevassa Breuer's Rüdesheimer Schloss -perhehotellin ravintolassa voi nauttia oman viinitalon Rieslingistä ja Pinot Noirista (saksaksi Spätburgunder).

Tämä linna vuodelta 1729 toimi keskiajalla tuomioistuimena, jonka vuoksi se on sisustettu vanhoilla painoesineillä ja taiteella. Jokainen huone on yksilöllisesti sisustettu. Hotellin suurista ikkunoista avautuu näkymä joko vanhaankaupunkiin tai ympäröiville viinitiloille.

Varaa hotelli trivagosta.

Chateâu André Ziltener

Chambolle-Musigny, Ranska

Maista: Les Amoureuses tai Les Charmes -viinitarhojen Chambolle-Musignyn Pinot Noir

Hotelli sijaitsee Burgindin alueella, kuuluisan sinapin kotikaupungin Dijonin ja  viineistään kuuluisan Beaunen välissä, Chambolle-Musignyn kylässä. 317 asukkaan kylässä elämä pyörii viinin ympärillä, sillä kaikki asukkaat ovat mukana viinintuotannossa tavalla tai toisella. Alue on tunnettu korkealaatuisista viineistään eikä Musigny-viinin arvonimeä myönnetä helposti.

Nykyisin hotellina toimiva linna rakennettiin 1700-luvulla vanhan luostarin raunioille. Côte de Nuitsin ja Côte de Beaunen viinien lisäksi hotellin kellarista löytyy pieni viinimuseo, jossa voi sivistää itseään lukemalla linnan historiasta.

Varaa hotelli trivagosta.

Señorío de Briñas

Briñas, Espanja

Maista: Rioja, La Viclanda Gran Reserva ja Marqués de Riscal Reserva 2008

Pohjois-Espanjassa sijaitseva La Riojan maakunta on tunnettu viineistään, erityisesti täyteläisestä punaviinistä ja vuosittaisesta viinifestivaalistaan, jossa paikalliset järjestävät viinikilpailuja ja -maistatuksia.

Señorio de Briñas sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä Harosta, viinifestivaalien pitopaikasta. Hotellin historiallinen rakennus on restauroitu huolella menneisyyden loistoonsa. Astuessaan hotellin puutarhaan tuntuu kuin olisi matkustanut satoja vuosia takaisin 1700-luvulle, jolloin palatsi rakennettiin.

Hotellin vieraille tarjoillaan viinimaistijaisia Briñaksen viinikellarissa ja hotelli onkin hyvä lähtökohta espanjalaiseen viinimaailmaan tutustumiseen.

Varaa hotelli trivagosta.

Katso kaikki Euroopan 10 parasta viinikohdetta täältä (pdf-tiedosto).

Lähde: Trivago

Kilpailut

Uusimmat