Pahin virhe, jonka matkailija voi tehdä - lue ja vältä

19.01.2014 11:15 - Katariina Näreaho

Moni suomalainen lähtee turhankin huolettomasti maailmalle, mutta mikä on pahin moka, jonka matkailija voi tehdä reissuillaan?

Ulkoministeriön matkustusturvallisuudesta vastaavan konsuli Ritva Kettusen ei tarvitse miettiä vastausta pitkään:

- Suurin virhe on se, että lähtee matkalle ilman matkavakuutusta. 30 prosenttia suomalaisista matkustaa maailmalle ilman sitä, ajattelematta ollenkaan, että mitä jos sattuu jotakin, Kettunen kertoo.

Jos matkavakuutusta ei ole, voi reissu käydä vahingon sattuessa yllättävän kalliiksi. Lääkärikulut, lääkkeet ja kuljetukset ovat kalliita "herkkuja" ulkomailla.

- Näen työssäni tilanteita, kun joudutaan järjestämään 40 000 euroa maksavia ambulanssilentoja. Jos matkustajalla ei ole matkavakuutusta, se on aikamoinen potti maksettavaksi. Valtio ei tällaisia korvaa.

Kettusen mukaan matkavakuutuksen lisäksi olisi myös hyvä ottaa etukäteen selvää matkakohteen kulttuurista, käytännöistä sekä turvallisuustilanteesta.

- Mitä eksoottisempaan kohteeseen mennään, sen tärkeämpään rooliin tulevat Ulkoministeriön matkustustiedotteet. Ne kannattaa lukea läpi ennen lähtöä, jotta tietää ainakin ne perus mokat, joita ei kannata tehdä.

LUE MYÖS: Matkailija, muistathan tärkeän kolmen M:n säännön

Kilpailut

Uusimmat