Neljä täydellistä hotellia revontulien ihasteluun

24.01.2014 21:15 - Katariina Näreaho

Revontulia on ihailtu tänäkin talvena ympäri Suomea ja Skandinaviaa. Jos nämä talvitaivaan valot ovat kuitenkin vielä näkemättä, hotellien hintavertailusivusto trivago keräsi hotelleita, joissa pääset revontulien lisäksi nauttimaan muista talvisista ajanvietteistä, kuten koira-ajeluista, laskettelusta tai miekkavalassafareista.

Trivago listasi kymmenen upeaa hotellia, joista valitsimme neljä parasta.

Igloo Village Kakslauttanen

Saariselkä

Hotelli Kakslauttanen sijaitsee Saariselällä, keskellä Lapin upeita maisemia. Hotellissa on 40 mökkiä, joista viisi on sviittejä: yksi erityisesti häämatkalaisille suunnattu lemmenpesä ja yksi perinteinen lappilainen hirsitalo.

Vieläkin eksoottisempaa vaihtoehtoa kaipaavat voivat viettää yönsä lasi-iglussa, lumen ympäröimänä ja revontulia ihaillen. Lasikatto on tehty erityisestä lasista, joten vaikka ulkona lämpötila laskisikin -30 asteeseen, iglussa lämpötila pysyy edelleen mukavan lämpimänä. Päivisin lisää eksoottisia kokemuksia voi kerätä esimerkiksi husky-, poro- tai moottorikelkkasafareilta sekä pilkkireissuilta.

Camp Ripan

Kiiruna, Ruotsi

Camp Ripan sijaitsee Ruotsin Kiirunassa ja hotelli on sisustettu Kiirunan kolmea kulttuuria ajatellen. Hotellin värit, materiaalit ja design yhdistelevät Ruotsin, saamelaisten ja Tornedalian kulttuuria.

Hotellissa voi harrastaa monenlaisia talviaktiviteetteja: koiravaljakkoajeluita, islanninhevosratsastusta, moottorikelkka- ja lumikenkäretkiä sekä tietenkin revontulisafareita. Hotelli sijaitsee kaupungin laidalla, joten jos yön kylmyys ei houkuttele, revontulia kykenee ihailemaan myös lämpimästi sisältä panoraamaikkunoiden läpi.

Glymur

Akranes, Islanti

Hotel Glymur sijaitsee kolmen vartin ajomatkan päässä Reykjavikin pohjoispuolella, Hvalfjördur-vuonolla. Luonnonkaunis alue houkuttelee paljon kävijöitä ja hotelli onkin nimetty yhden alueen nähtävyyden, Islannin korkeimman vesiputouksen, mukaan.

Hotellissa on 22 huonetta, kolme sviittiä ja kuusi villaa, jotka on kaikki sisustettu yksilöllisesti ja niistä on näkymät joko vuorille tai lahden poukamaan. Hotellivieraat voivat vaeltaa luonnossa, ihailla revontulia, rentoutua hotellin palkituissa ulkokylpytynnyreissä tai hyödyntää hotellin omaa kirjastoa.

Rica

Svolvaer, Norja

Hotelli Rica sijaitsee merenrannalla, yksityisellä saarella keskellä Svolvaerin keskustaa. Jos kohdalle osuu huono onni, ja revontulia ei yöpymisen aikana näy, vierailija voi lohduttautua upealla näkymällä hotellin aamiaispöydästä. Hotellin ravintola ja baari sijaitsevat nimittäin veneessä, josta on upeat panoraamanäkymät ympäröivään satamaan.

Intohimoinen kalastaja voi varata itselleen pilkkisviitin, jossa pilkkiminen on mahdollista sisällä, lattiassa olevan reiän kautta. Enemmän toimintaa janoaville hotelli järjestää miekkavalassafareita, joissa vieras pääsee ihailemaan mustavalkoisia merten petoja.

Myös nämä pääsivät trivagon listalle:

Rangá (Hella, Islanti)
Sorrisniva Igloo Hotel (Alta, Norja)
Lapland Hotel Luostotunturi (Sodankylä)
Holiday Club Salla Revontuli (Salla)
Treehotel (Harads, Ruotsi)
Icehotel (Jukkasjärvi, Ruotsi)

Lähde: trivago

Kilpailut

Uusimmat