Finnairin asiakkaiden matkustamisesta entistä sujuvampaa Helsinki-Vantaalla

15.05.2014 18:00 - Katariina Näreaho

Finnairin asiakkailla on pian mahdollisuus jättää ruumassa kuljetettavat matkatavarat automaattiseen laukunluovutuspisteeseen heti lähtöselvityksen jälkeen.

Finnair asentaa yhteistyössä Finavian kanssa Helsinki-Vantaan lentoasemalle kymmenen Bag Drop -automaattia. Automaatit tulevat käyttöön toukokuun loppuun menessä toisessa terminaalissa. Myöhemmin tänä vuonna automaattien käyttöä laajennetaan Oulun ja Turun lentoasemille.

Laukunluovutusautomaattien kerrotaan tuovan matkustajille joustavuutta lähtöselvitykseen. Ne myös auttavat tasoittamaan ruuhkahuippuja ja tehostavat terminaalikapasiteetin käyttöä.

- Matkustajat ovat tottuneita hoitamaan matkan eri vaiheet itsenäisesti ja esimerkiksi lähtöselvityksen tekee itsepalveluna jo yli 80 prosenttia Finnairin asiakkaista. Matkatavaroiden jättäminen Bag Drop -automaatilla lyhentää asiakkaan jonotusaikaa kentällä ja nopeuttaa edelleen matkalle lähtöä, sanoo Johanna Bagge, Finnairin asiakaspalvelusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla vastaava johtaja.

Mikä ihmeen Bag Drop?

Bag Drop -automaatilla matkustaja voi itse jättää matkatavarat ruumassa kuljetettaviksi, kun lähtöselvitys on tehty lähtöselvitysautomaatilla tai internetissä. Matkatavaratarra tulostetaan lähtöselvitysautomaatilla. Laukku jätetään Bag Drop -automaatilla matkatavarahihnalle, jossa asiakas skannaa laukun matkatavaratarran. Tämän jälkeen matkalaukku on valmis lennolle. Automaattisten laukunluovutuspisteiden lisäksi myös normaalit Bag Drop -pisteet säilyvät.

Kilpailut

Uusimmat