Automatka lasten kanssa edessä? 5 vinkkiä mukavaan ja stressittömään reissaamiseen

04.06.2014 21:45 - Heli Thoren

Koko perhe nauttii autoilusta enemmän, kun käytätte aikaa matkan suunnitteluun ennen reissuun lähtöä.

Lasten kanssa autoilu on hauskaa puuhaa, kun reissaamisesta ei tarvitse stressata. Tiukat aikataulut, monen tunnin etapit ja suorittava matkustaminen kannattaa lasten kanssa unohtaa. Varatkaa aikaa, suunnitelkaa hyvät pysähdyspaikat ja keskittykää rentoon yhdessäoloon.

1. Tiedä, mihin matkustatte

Selvitä määränpään sijainti huolella ennen reissuun lähtöä. Kun tiedätte, mihin olette matkalla ja käytätte karttaa tai gps-laitetta apuna, pääsette perille ilman hermostusta ja harmaita hiuksia.

2. Selvitä pysähdyspaikat

Lasten kanssa matkustelu tarkoittaa pissa- ja mehutaukoja. Pidemmällä matkalla pysähdyksiä kannattaa tehdä useampi ja on mukavaa, jos paikat on kartoitettu etukäteen. Kun suunnittelette reitin, pystyvät lapsetkin asennoitumaan matkantekoon eri tavalla, kun he tietävät, milloin pysähdytään.

3. Lisää ekstrakivaa matkan varrelle

Jos ette reissaa kiireellä, selvittäkää, mitä mukavia kohteita matkanne varrella on. Uimapaikka, rautatiemuseo tai hauska leikkipuisto ovat paikkoja, joita pikkuväki rakastaa. Jos pysähdytte hetkeksi keinumaan tai käytte hellepäivänä pulikoimassa, matkanteko maistuu taas aivan eri tavoin. Ja matka ei ole suorittamista, vaan lomailua parhaimmillaan.

4. Säästä ja nauti

Joskus pennin venyttäminen kannattaa, eikä vaadi paljon lisäponnistuksia - ja on lisäksi hauskaa. Jos huoltoasemien kalliit ateriat ja muovitetut sämpylät eivät kiinnosta, tehkää omat eväät matkalle valmiiksi. Eväsvoileivät ja termoskahvi maistuvat vaikkapa pysähdyspaikalla järven rannalla.

5. Huolla auto valmiiksi

Ennakoi matkantekoa myös auton osalta. Lisää tuulilasinpesunestettä, huolehdi öljyistä ja tankkaa auto valmiiksi. Varaa autoon myös muovipusseja, kosteusliinoja ja muutama ylimääräinen vesipullo matkantekoa varten. Älä unohda kivoja kirjoja ja muita lasten suosimia ajanvietteitä. Kun olette varanneet hieman aikaa matkaan valmistautumiseen, nautitte reissunteosta paljon enemmän.


Jos kaipaatte mukavaa puuhaa automatkalle, tsekkaa viisi kivointa matkapeliä lapsiperheille täällä.

Kilpailut

Uusimmat