Pysy turvassa myös reissussa – 5 vinkkiä yksin matkustavalle

06.11.2014 12:53 - Linda Arponen

Soolomatkailu voi olla hauskaa, mutta silloin myös turvallisuudesta tulee huolehtia yksin.

Yksin matkustamisessa on lukuisia hyviä puolia, voit tulla itsenäisemmäksi, saada lisää itseluottamusta ja löytää jopa elämäsi rakkauden.

Yksin matkustamisen vapaus tuo kuitenkin mukanaan myös vastuun. Silloin kun kukaan muu ei katso perääsi, täytyy sinun huolehtia itse aivan kaikesta. Yksinäiset matkailijat voivat myös näyttää myös sopivilta uhreilta kaikenlaisille varkaille ja huijareille.

Lue siis seuraavat turvallisuusvinkit ja selviydy kunnialla soolomatkastasi.

Vältä äärilajeja

Vuorikiipeily auringonnousussa voi kuulostaa upealta ajatukselta, mutta mikäli vahingoitut rinteessä ilman seuraa, voit olla nopeasti pulassa. Kokeile siis kaikenlaisia extreme-lajeja vasta sitten, kun sinulla on mukanasi matkakumppani. Ja muista hankkia myös matkavakuutus.

Pidä netin kautta yhteyttä

Nykyään maailmalla on niin laajat wifi-yhteydet, että yhteyden pitäminen perheenjäseniin on entistä helpompaa. Nettikahviloita löytyy yhä myös laajalti. Varmista siis, että ainakin yksi henkilö tietää, missä parhaillaan majoitut ja minne olet seuraavaksi menossa.

Ota kuulokkeet pois korvilta

Vaikka musiikin kuuntelu onkin mukavaa, voivat kuulokkeet häiritä keskittymistäsi kävellessäsi uudessa kaupungissa. Laita siis musiikki pois ja pysy tietoisena ympäristöstäsi ulkona ollessasi.

Älä kehuskele soolomatkallasi

Vaikka yksin matkustaminen kuulostaakin hienolta ja rohkealta, kehu itseäsi mieluummin sosiaalisessa mediassa ystävillesi kuin uusille matkatuttavuuksillesi. Yksinoloasi ei nimittäin kannata jakaa satunnaisten baarituttujen kanssa, sillä seuraukset voivat olla vaaralliset.

Pukeudu ja käyttäydy kulttuurin mukaisesti

Varsinkin yksin matkaillessa on tärkeää sekoittua joukkoon. Ota siis jo ennen lähtöäsi selvää matkakohteesi normeista. Esimerkiksi Italiassa jotkin ravintolat ja kirkot voivat estää sisäänpääsyn, mikäli jaloissa on varvastossut. Dubaissa taas julkiset hellyydenosoitukset koetaan sopimattomiksi ja Kiinassa tuntemattomille hymyileminen saatetaan kokea kummallisena. Selvitä siis tällaiset asiat etukäteen ja kunnioita niitä.

Lähde: U.S. News

Kilpailut

Uusimmat