Kuva: Fotolia

Ärsyttävimmät matkustusmokat, joihin kokenutkin matkaaja voi sortua

14.11.2015 17:15 - Tiina Svensk

Maailmalla matkatessa lähes mikä tahansa voi mennä pieleen.

Internet on täynnä vinkkejä matkustajalle, minkä ansiosta pahimmat virheet voi ennaltaehkäistä jo ennen matkalle lähtöä. Vaikka vieraassa maassa eksyminen tai mokailu on ymmärrettävää jopa kokeneelta matkaajalta, saattavat tietyt mokat ärsyttää erityisen paljon.

Elite Daily -sivusto julkaisi listan matkustusmokista - kuinka moneen sinä olet sortunut?

1. Et tarkasta säätiedotusta: Tiedät kyllä, että olet matkustamassa aurinkoiseen rantakohteeseen, mutta et pakatessasi kuitenkaan tarkasta kohteen tulevien päivien sääennustetta. Oletko koskaan saapunut hellekohteeseen kesävaatteissa, ja lentokentällä oletkin huomannut rankkasateen vallanneen taivaan?

2. Et varaudu sateeseen: Usein pakatessa sateenvarjon tai -takin pakkaaminen saattaa tuntua turhalta ja tilaa vievältä. Sadesäät voivat kuitenkin yllättää muuallakin kuin Suomessa, joten varautuminen kannattaa.

3. Unohdat jotain oleellista: Hammasharjan kotiin unohtaminen saattaa tuntua todellisuutta suuremmalta ongelmalta, kun sen huomaa pitkän lennon jälkeen hotellihuoneessa. Myös kännykän laturin unohtaminen voi tuottaa päänvaivaa väsyneelle matkaajalle.

4. Et tarkista kahdesti: Pakatessa ja lentokentälle lähtiessä laukut kannattaa tarkastaa aina kahteen kertaan - vai haluatko todella tuntea uudelleen sen paniikin, kun kerran unohdit lentolippusi keittiön pöydälle?

5. Sekoitat aikataulut: Pahimmillaan lentoaikatauluissa voi seota jopa päivissä, jolloin huomaat kentälle saapuessasi lennon lähteneen jo edellisenä päivänä. Vaikka kaikki asiat ja aikataulut saakin lopulta järjestymään, voi hetkellinen paniikki olla valtava.

6. Et tutki matkakohdettasi: Tulevasta matkakohteesta kannattaa hankkia aina tietoa ennakkoon, jotta tiedät, minne mennä. Muutoin saatat juuttua nähtävyyksiin ja keskustan kalleimpiin ravintoloihin.

7. Kuuntelet pelotteluita: Pahin moka, minkä matkustaja voi tehdä on liiallinen varoitteluiden kuuntelu. Jos lähdet matkustamaan yksin, on täysin ymmärrettävää, että ihmiset ovat huolissaan turvallisuudestasi ja muistuttavat sinua mahdollisista vaaroista. Pelon ei kannata kuitenkaan antaa ottaa valtaa.

8. Et taltioi matkaasi: Matkalla kannattaa aina pitää matkapäiväkirjaa tai valokuvata - vaikka vain itseäsi varten. Mieti, kuinka paljon kiität itseäsi vuosikymmenten päästä, kun olet taltioinut elämäsi parhaimmat kokemukset kuviksi ja sanoiksi!

Lue myös: Sukella kohti uusia seikkailuja! Lue, miksi yksin matkustaminen kannattaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat