Matkailijat ovat yhä eettisempiä: Vankeudessa elävät eläimet eivät enää houkuttele

29.05.2014 12:15 - Minna Talstila

Moni turisti tiedostaa nykyään merimaailmojen eettisen puolen eikä halua nähdä delfiinien tai miekkavalaiden esityksiä. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan suuri osa brittituristeista ei enää halua nähdä vankeudessa eläviä delfiinejä tai miekkavalaita. 86 prosenttia kyselyyn vastanneista ei vierailisi merimaailmassa ulkomaanmatkallaan.  

Tutkimuksen takana ovat eettinen matkailutoimisto responsibletravel.com sekä kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö Born Free Foundation. Tutkimukseen osallistui 2 050 ihmistä. 

Kyselyn alussa ja lopussa käytettiin samoja kysymyksiä. Koehenkilöt vastasivat siis samoihin kysymyksiin uudestaan luettuaan faktoja vankeudessa kärsivistä eläimistä. Alun perin 61 prosenttia ihmisistä sanoi, ettei haluisi nähdä delfiinien tai valaiden esityksiä. Niistä, jotka alun perin vastasivat kysymykseen myöntävästi, muutti mieltään 64 prosenttia. 

- Iso-Britanniassa ei ole enää yhtäkään vangittua delfiiniä. Toivon, että tämän tutkimuksen ansiosta koittaa nopeammin se päivä, jolloin vangittuja delfiinejä ei ole enää missään päin maailmaa, Born Free Foundationin puheenjohtaja Will Travers kertoo Daily Mailille.

Tämän vuoden huhtikuussa responsibletravel.com ja World Cetacean Alliance julkaisivat vetoomuksen, jossa pyydetään matkailualaa lopettamaan miekkavalas- ja delfiiniesityksien tukeminen. Vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 8 500 ihmistä, matkailuyritystä, organisaatiota ja hyväntekeväisyysjärjestöä. 

Tietoisuutta merimaailmojen ja niiden esitysten eettisestä puolesta ovat lisänneet omalta osaltaan myös vangituista delfiineistä kertova dokumentti The Cove sekä miekkavalaiden oloja esittelevä Blackfish. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat