5 yllättävää faktaa hiusten hoitoaineesta

06.07.2014 13:15 - Linda Arponen

Hoitoaineen käyttömahdollisuudet eivät rajoitu ainoastaan hiustenpesuun.

Hoitoaineet ovat herättäneet aina keskustelua. Pitkään on esimerkiksi pohdittu, auttaako vai pilaako päivittäinen hoitoaineen käyttö hiuksia. Tässä tapauksessa kyse on pitkälti siitä, millainen on hiustesi rakenne ja millaista hoitoainetta käytät.

Ohessa on listattuna muutama fakta hoitoaineesta, jotka saattavat myös yllättää.

Hiuksiin jätettäviä hoitoaineita voi käyttää myös muotoilussa

Hiuksiin jätettävillä hoitoaineilla voi myös kohentaa kampausta. Jos haluat nopeasti esimerkiksi aaltoilevat hiukset, suihkuta pieni määrä hoitoainetta kosteisiin hiuksiin, kampaa ja letitä. Lopputuloksena saat paksut laineet lyhyessä ajassa.

Hiukset voi siloittaa hoitoaineella

Joskus, vaikka kuinka yrittäisit, eivät kaikki hiussuortuvat asetu niin kuin haluaisit. Tähänkin voit ottaa hoitoaineen avuksi. Ota siis pieni määrä ainetta ja siloita hiuksesi sen avulla.

Hiukset voi pestä ensin hoitoaineella

Vaikka erikoiselta kuulostaakin, niin hiusten pesu ensin hoitoaineella ja sitten vasta shampoolla voi jopa tuuheuttaa hiuksia. Asiantuntijoiden mukaan hoitoaine ei koskaan täysin irtoa hiuksista, kun peset ne. Jos hoitoaineen laittaa viimeisenä hiuksiin, voi se myös latistaa hiuksia. Jos siis käännät rutiinin nurinpäin, voit saada näyttävämmät hiukset.

Hiukset voi pestä ilman shampoota, muttei hoitoainetta

Jos peset hiukset joka päivä shampoolla, voivat latvat kuivua ja kaksihaaraisia syntyä. Jos jätät päivittäisen shampoopesun pois, voivat hiukset vahvistua. Älä kuitenkaan jätä hoitoainetta käyttämättä. Ilman hoitoainetta hiukset voivat kuivua, muuttua pörröisiksi ja rikkoontua.

Hiusten rakenne ratkaisee sen, millainen hoitoaine tulisi hankkia

Hoitoaineen valinta voi olla hankalaa, mutta paras on, jos löytää omien hiustensa rakenteelle sopivan tuotteen. Jos sinulla on ohuet hiukset, hanki tuuheuttava hoitoaine ja jos sinulla on rasvoittuvat hiukset, valitse hoitoaine, jossa on käytetty vähemmän öljyjä. Oikean hoitoaineen löytäminen voi kohentaa hiuksia merkittävästi.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Beauty High

Uutisoimme aiemmin naisesta, joka lopetti shampoon ja hoitoaineen käytön. Voit lukea jutun täältä.

Kilpailut

Uusimmat