Kuva: Fotolia

Yhdistäisitkö sandaalit ja kesämekon? Kolme vinkkiä hellesään työpukeutumiseen

02.06.2016 15:15 - Emmi Moilanen

Kuumat kesäpäivät voivat houkutella pukeutumaan töihin normaalia kevyemmin.

Kesähelteet voivat toisinaan aiheuttaa päänvaivaa työpukeutumiseen. Mitä tehdä, kun mielesi tekee pukeutua mahdollisimman kesäisesti ja kevyesti, mutta haluat samalla pysytellä ammattimaisena? Women's Health listasi parhaimmat vinkit työpukeutumiseen.

Älä pukeudu kuin biitsille

Jos haluat pukea töihin yllesi kesämekon, yhdistä se asiallisiin, matalakorkoisiin kenkiin ja jätä sandaalit suosiolla kotiin. Jos kuitenkin haluat tuulettaa varpaitasi sandaaleissa, varmista, että yläosasi on hyvin istuva ja laadukasta materiaalia – esimerkiksi bleiseri tai kirjailtu pusero.

Kunnioita pukeutumissääntöjä

Helpoimmalla pääset, kun tutustut työpaikkasi pukeutumissääntöihin ja valitset asusi sen mukaisesti. Säännöt ovat usein olemassa hyvästä syystä.

Jos työpaikallasi ei noudateta tiukkaa linjaa pukeutumisen suhteen, voit kysellä vinkkejä vanhemmilta ja kokeneemmilta työkavereiltasi. Hyvä neuvo on myös miettiä omaa vapaa-ajan pukeutumistaan ja viedä se työpaikalla astetta konservatiivisempaan suuntaan.

Ole oma itsesi

Voit samaan aikaan olla ammattimainen mutta ilmaista myös omaa persoonallisuuttasi vaatteidesi avulla. Asusi on käyntikorttisi, joten mukava ja omanlaisesi pukeutuminen voi auttaa sinua tuntemaan olosi itsevarmemmaksi työpaikalla.

- Jos toimitusjohtaja pysähtyy odottamatta työpöytäsi kohdalla, sinulla pitäisi olla mukava olo esittäytyä hänelle ylläsi olevassa asussa, kuuluu ura-asiantuntija Vicki Salemin kultainen ohje koskien työpaikkapukeutumista.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Pue shortsit tyylillä - katso vinkit

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat