Kuva: Mikko Räsänen

Näin teet täydelliset lomakiharat - ammattilaisten kikoilla onnistut

03.07.2016 10:00 - Mikko Räsänen

Muotikuvista tutut suolaiset merenrantakiharat on helppo tehdä itse.

Rennot kiharat kruunaavat kesäpäivän lookin. Saadakseen suolaisilta näyttävät rantakiharat, ei ole kuitenkaan pakko lähteä välimeren rannoille uimaan. Ammattikampaajien kikoilla merelliset rantakiharat onnistuvat nimittäin helposti kotonaki.

Voice.fi pyysi hiusmalliksi Miss MP -kilpailun voittaneen Henrika Vehmaisen. Kampaaja Maria Sirén näyttää vaihe vaiheelta, miten täydelliset lomakiharat syntyvät. 

1. Valmistautuminen

Aluksi hiukset harjataan suoriksi ja niihin laitetaan monitoimisuihketta. Se toimii tukena kuiville hiuksille, mutta antaa samalla myös uv-suojan, lämpösuojan sekä lisää rakennetta.

Jos monitoimisuihketta ei ole käytössä, voi hiuksille antaa lisää tukea siten, että laittaa pestyihin hiuksiin föönausnestettä tai muotovaahtoa ja antaa sen kuivua ennen kihartamista.

Monitoimisuihke tuo tukea ja suojaa kuiville hiuksille. (kuva: Mikko Räsänen)

Föönaa hiukset kuiviksi (kuva: Mikko Räsänen)

2. Oikeat välineet

Kihartamiseen voi käyttää niin kiharruspuikkoa kuin suoristusrautaa. Rennot kiharat syntyvät parhaiten puikolla, sillä suoristusraudalla kampauksesta voi tulla liiankin kihara.

Jos käytössä on vain suoristusrauta ja haluaa rennot kiharat, on siihenkin helppo kikka: Hiukset kannattaa silloin jaotella neljälle letille ja painella raudalla niitä lettejä kiharoiksi.

Kiharruspuikko on täydellinen apuväline rentojen kiharoiden tekoon. (kuva: Mikko Räsänen)

3. Suolasuihke 

Mikäli halutaan rento loma- tai rantalook, kannattaa kiharrettuihin hiuksiin lisätä suolasuihketta. Se antaa kampaukseen karheutta ja rakennetta ja tuo kiharoihin merivesifiiliksen. 

Suolasuihke saa kiharat näyttämään siltä kuin ne olisi hankittu merivedessä uimalla. (kuva: Mikko Räsänen)

4. Tupeeraus viimeistelee lookin

Kiharat viimeistellään kevyellä tupeerausliikkeellä, joka tuo kiharoihin ilmaa levittämällä niitä entisestään. Tupeeraus tapahtuu niin, että otetaan kevyesti kiharan päästä kiinni ja toiselle kädellä työnnetään hiuksia kiharan suuntaisesti ylöspäin.

Tupeeraa kiharat tarttumalla kiharan päästä kiinni. (kuva: Mikko Räsänen)

5. Viimeistelysuihke

Kiharaan tukkaan laitetaan lopuksi viimeistelysuihke. Paras on sellainen, jossa on mukana kosteussuoja, ettei ilmankosteus saa kampausta vetäytymään suoraksi.

Viimeistelysuihke auttaa kampausta kestämään pidempään. (kuva: Mikko Räsänen)

Valmis kampaus:

(kuva: Mikko Räsänen)

Kesällä kampaus saa olla mahdollisimman huolettoman näköinen. Lisäksi hiukset kannattaa pitää yksinkertaisina hoitaa, sillä moni tuskin haluaa loma-aamujaan tuhlata niiden pitkään vievään laittamiseen.

Kesällä hiukset ovat alttiina rasitukselle, sillä ne altistuvat auringolle ja myös kastuvat kenties useammin kuin muina vuodenaikoina. Kannattaakin muistaa suojata myös hiukset esimerkiksi merivedeltä tai tarpeettomalta rasitukselta niin hyvin kuin mahdollista. Hiuksiin voi esimerkiksi suihkauttaa uv-suojaa, jotta auringon vanhentavat vaikutukset eivät pääse käsiksi hiuksiin. Myös ylempänä mainittu suolasuihke on suosittu kesätuote, sillä se antaa hiuksille seksikkään rantalookin. 

Kesän hiuksillesi tuot esimerkiksi alla olevien tuotteiden avulla. 

1. Lóreal Seria Solar -kermalla saat hoidettua auringonrunteleman kampauksesi terveemmän näköiseksi, 18,95e, Clips.

2. Hair Rollerseilla saat kiharat ilman lämpökäsittelyä. Pehmeät rullat päässä voi myös nukkua.Glitter.

3. Kukkaköynnöksellä saa kampaukseen kesäistä boho chic -lookia. Seppele, 7,95e, Lindex.

4. Saat hiuksiisi leikkisää sävyiloittelua lisäämällä niihin vaikkapa hentoa vaaleanpunaista tai vaniljansävyä, Hairlekiini.

5. Arganöljy sopii niin vartalolle kuin hiuksillekin, 12,90e, The Body Shop.

6. Tangle-harja lupaa selvittää vaikeatkin takut, myös kosteista hiuksista, 9,90e, Glitter.

7. Hiuspinnit antavat kampaukselle rakennetta, 2,90e/12kpl, Sokos Emotion.

Kilpailut

Uusimmat