Kuva: Mikko Räsänen

Stailisti Maryam Razavi: Ruotsissa personaa tuodaan vähemmän esille kuin Suomessa

15.07.2016 13:15 - Reija Saarinen

Razavin mukaan suomalaiset ovat rohkeita pukeutujia.

Mallina ja stylistina tutuksi tullut Maryam Razavi pukee tällä hetkellä monia tunnettuja kasvoja. Hänen käsissään on syntynyt muun muassa  Anna Abreun näyttävä tyyli.

Esiintyvillä taiteilijoilla tyyli saa olla rohkea ja räväkkä. Mutta miten sitten on tavallisten suomalaisten laita, löytyykö perustallaajan pukeutumisesta persoonallista kosketusta?

- Mielestäni suomalaiset ovat persoonallisia pukeutujia. Kukaan meistä ei ole siinä samassa muotissa. Kun verrataan esimerkiksi Ruotsiin, niin siellä näkee aika paljon samaan muottiin pukeutunutta porukkaa. Siellä ei tuoda omaa persoonaa esille samalla tavalla kuin suomalaiset uskaltavat, Razavi toteaa.

- Suomalaisilla sen sijaan persoona näkyy. On tatuointeja, värikkäitä hiusvärejä, mageita meikkejä ja outoja yksityiskohtia.

Tärkeintä Razavin mukana on se, että pukeutumisessa kuuntelee sisintään. On tärkeää, että persoona näkyy myös ulospäin. Jos ihminen on hiljainen, ehkä hieman ujo, ei hänen kannata väkisin pukeutua liian huomiota herättäviin vaatteisiin.

Vaikka Suomessa rohkeutta nykyään riittääkin, on meillä myös yksi niin sanottu perisynti.

- Ensimmäisenä tulee mieleen matalat kengät. Korkokenkiä kannattaisi suosia enemmän. Ne tekevät asusta kuin asusta glamourimman. Jos jalkojen kipeytyminen pelottaa, kannattaa varata mukaan aina vaihtokengät. Itsekin olen vetänyt tosi monet jatkon lenkkareissa, Razavi naurahtaa.

Lue myös: 80-luvulta tuttu housumuoti tekee paluun - löytyykö jo sinun kaapistasi?

Kilpailut

Uusimmat