Kuva: Fotolia

Muotimaailma syrjäyttämässä vallitsevan ilmiön: Rinnat paljastavat vaatteet ovat nyt historiaa

02.11.2016 18:45 - Senja Rapila

Seuraavaksi muotimaailmassa halutaan korostaa olkapäitä, vatsaa tai jalkoja, eikä niinkään naisen rintoja, kuittaa muotimaailman "raamattu" eli Vogue.

Muodin edelläkävijä Vogue tietää kertoa, että rintakehästä avoimet paidat ja mekot eivät ole enää muodissa. Independent-lehti kertoo, että nyt mallit paljastavat enemmän olkapäitä, vatsaa tai jalkoja. 

"Rintavako, nuo upeat kummut yhteen puristettuna edustamaan seksuaalista voimaa, viettelemään, herättämään himoja tai vain laitettuna esille, on eilistä päivää. Tai se ainakin ansaitsee tauon", muodin raamatussa kaavaillaan.

Muotilinjauksen muutokseen on vaikuttanut muun muassa stereotypiat, jossa nainen nähdään pelkästään etumustaan esittelevänä silmänkarkkina.

Stylisti Elizabeth Saltzman kertoo, että jos tänä päivänä rintavampi malli lisää kuvan itsestään sosiaaliseen mediaan, räjähtää kuvan kommenttikenttä täyteen härskejä viestejä.

- Niissä tapauksissa, joissa heidän rintavakonsa on näkyvämpi, heidän Instagram-tilinsä räjähtävät totaalisesti. Noin 100 000 kommentista 90 000 on heidän rinnoistaan. Se ei ole tervettä, se on karmivaa, hän totesi.

Lähde: Independent

Lue myös: Vogue esitteli uuden mallinsa - 100-vuotias Majorie

Lue myös: Miltä laihojen mallien muotimainokset näyttäisivät kurvikaunotarten tekeminä? Katso

Lue myös: Sukat puetaan nyt kenkien päälle - trenditietoisten uusi muotivillitys leviää sosiaalisessa mediassa

Kilpailut

Uusimmat