Kuva: Fotolia

Haaveissa nuorekas ja kaunis iho? Älä tingi tärkeimmästä muistisäännöstä

20.11.2016 19:15 - Karoliina Kotala

Monen naisen haaveissa on kaunis ja hyvinvoiva kasvojen iho. Vaikka tarjolla on monenlaista kosmetiikkatuotetta, on yksi muistisääntö ylitse muiden.

Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen muistuttaa päivänvalosuojan käytöstä talvellakin. 

- Kasvot tulisi suojata auringolta ympäri vuoden. Ihon palaminen on mahdollista myös talvella lumen heijastaessa auringon säteet voimakkaammin. 

Vaikka ihon palaminen onkin näkyvä ja tuntuva seuraus liian auringon oton seurauksista, syntyy iholle vahinkoa jo vähemmästäkin. 

- Vaikka aurinko ei polttaisi kuumasti, niin UV-säteet ovat silti olemassa. Jos huolena on esimerkiksi ihon ikääntyminen ja pigmentoituminen, vaikuttavat auringon säteet niihin merkittävästi, Heikkinen muistuttaa. 

Päivänvalosuojan käytöstä päivittäin ei ole iholle haittaa, eikä päivänvalosuojaa voi olla liikaa. Kannattaakin valita sellaista kosmetiikkaa kasvoille, joka sisältää jo itsessään aurinkosuojan. Sen sijaan pelkkä meikkivoiteen sisältämä päivänvalosuoja ei välttämättä riitä suojaamaan ihoa.

- Myös lasten ihon kanssa kannattaa olla tarkka. Suojaa sekä itseltäsi että lapseltasi kasvojen ihon lisäksi myös silmien iho sekä huulet, Heikkinen listaa. 

Lue myös: Hiukset, huulet, silmät - katso talven 3 ajankohtaisinta meikkitärppiä

Kilpailut

Uusimmat