Kuva: Fotolia

Ensi kesän aurinkolasimuoti pitää sisällään vastakohtia – lue kuumimmat trendit

15.01.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Kevät ja kesä lähestyy jo kovaa vauhtia ja uudet aurinkolasit ovat monen ostoslistalla. Mutta miltä näyttävät ensi kesän tyylikkäimmät aurinkolasit?

Optikko ja tyylikonsultti Tuulia Alanen-Brandt Synsamilta kertoo tulevan kesän aurinkolasimuodin olevan monipuolista. 

- Tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta trendikkäin linja näyttäisi olevan niin sanottu tuplanenäsiltainen kehys, joka on muovinen ja jossa on metallinen nenäkohta ja ylärima, joka on nostettu lähelle otsaa. Vastapainona kehyksissä nähdään taas isoja kokoja ja 70-lukuhenkisyyttä, jopa sellaista hiukan överiä, Alanen-Brandt nauraa. 

Liika vakavuus saa myös väistyä ensi kesänä, sillä hillityt kehykset saavat rinnalleen glitterpintaa, jossa kehysmateriaaliin on upotettu kimalletta. Muoto sen sijaan saa silti olla maskuliininen ja kehykset pitävätkin sisällään vastakohtia.  

- Materiaali saa olla supernaisellinen, mutta muoto kantikas ja suurikin. Pyöreän kauden jälkeen, se on trendikkäin ilmiö aurinkolaisessa ensi kesänä. 

Värien puolesta ruusukulta, hempeät peilipinnat ja pehmeys ovat avainasemissa. Myös materiaaleista löytyy läpikuultavuutta. 

- Hauska ja erikoinen trendi ovat myös ylimääräiset kulmakappaleet, jotka kiinnitetään kehysten ulkonurkkiin ja jotka tuovat niihin eräänlaisen nosteen. Julkkiksilla näitä näki jo viime kesänä, mutta uskon, että nämä hiipivät kesällä myös kuluttajien käyttöön, Alanen-Brandt kertoo. 

Optikon mukaan laadukkaisiin aurinkolaseihin kannattaakin sijoittaa, vaikka kehysten tyylilliset seikat usein vaikuttavatkin enemmän. 

- Aurinkolasit ovat myös suojaava tuote eivätkä ainoastaan asuste. Optikkoliikkeistä ostettujen aurinkolasien linssit ovat myös optisesti laadukkaita. Toisin sanoen niissä optinen terävyys on reuna-alueille asti erittäin tarkka ja UV-suojat sekä muut ovat tarkkaan kontrolloituja. Aurinkolaseja ostaessa kehyksiä kannattaa vähän tunnustella käsissä, sillä laadukas kehys on jämäkkä eikä hento hempula. Sama myös istuvuuden suhteen, hyvät kehykset eivät sojota mihin sattuu, Alanen-Brandt muistuttaa.

Lue myös: Jo 15 minuuttia ulkona ilman aurinkolaseja vaarantaa silmäsi - tuoreet faktat julkaistiin

Kilpailut

Uusimmat