Kuva: Fotolia

Kannattaako kampaajalle mennä likaisilla vai puhtailla hiuksilla?

28.01.2017 08:15 - Karoliina Kotala

Moni on kuullut uskomuksen, että kampaajalle kannattaa mennä ennemmin likaisilla hiuksilla kuin puhtailla. Mutta kumpi onkaan totuus?

Lukuisat naiset ovat kuulleet ohjeen, jonka mukaan kampaajalle kannattaa mennä likaisilla hiuksilla, sillä silloin väri tarttuu paremmin hiukseen. Parturi-kampaaja Kata Näreaho Peili Hiussalista Helsingistä ei kuitenkaan allekirjoita ohjetta aivan täysin.  

- Aivan likaisella tukalla kampaajan käsittelyyn ei kannata tulla. Jos tukka on erittäin likainen ja täynnä muotoilutuotteita ja rasvaa, on hiuksia myös vaikeampi käsitellä ja jaotella. Esimerkiksi jauhemaiset tyvivärisuihkeet voivat vaikuttaa värin tarttumiseen, mikäli niitä on runsaasti hiuksissa. 

Joskus, vaikkakin harvoissa tapauksissa, likaisella tukalla kampaamoon tulleen asiakkaan tukka on pestävä jo ennen käsittelyä. Mutta mikä sitten olisi hyvä väli hiustenpesulle ennen kampaamoaikaa?  

- Sellainen pari päivää pesemättä on hyvä, kunhan hiuksia ei aivan täytä muotoilutuotteilla. Parin päivän väli pesussa tekee sen, että oma tali hiuspohjassa suojaa hiuspohjaa. Etenkin näin talviaikaan monella voi olla kuiva päänahka, jolloin jotkut värit voivat tuntua päänahassa ikävältä. Hiuksia ei tarvitse pestä ennen kampaajalle tuloa, mutta siitä ei myöskään ole haittaa, vaikka aamulla suihkussa olisikin käynyt, Näreaho kertoo. 

Lue myös: Kauniin kiiltävät hiukset syntyvät yllättävällä kotiniksillä - kokeile

Kilpailut

Uusimmat