Kuva: Fotolia

Oletko kampaajan painajainen vai unelma-asiakas? Katso sopivatko tuntomerkit sinuun

28.01.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Lukemattomat suomalaisnaiset käyvät kampaajalla useamman kerran vuodessa. Mutta millainen asiakas juuri sinä olet kampaajan näkökulmasta?

Suuri osa naisista käy säännöllisesti kampaajalla ja monelle kampaajalla käynti onkin piristävää hemmottelua. Kampaajan näkökulmasta asiakkaan hemmotteluhetki voi kuitenkin olla joskus haastava, monestakin syystä. 

Parturi-kampaaja Kata Näreaho Peili Hiussalista listasi seikat, jotka tekevät asioinnista asiakkaan kanssa helppoa.  

Asiakas tietää mitä haluaa  

- On hienoa, jos asiakas tietää edes vähän mitä on hakemassa tullessaan kampaajalle. On aina helpompaa, jos asiakas on ehtinyt valmistautua käyntiinsä etukäteen.  

Asiakas tulee kuvien kanssa  

- Hyvä idea on ottaa mukaan vaikkapa inspiraatiokuvia lehdistä tai netistä, jotka miellyttävät. Näistä kuvista voidaan katsoa sävyjä ja tyylejä, jotka miellyttävät omaa silmää, sekä myös niitä asioita, joita ei missään nimessä hiuksilleen haluaisi.  

Asiakas ei ole liian ehdoton  

- On hyvä, jos asiakas on valmis kuuntelemaan myös ammattilaisen mielipidettä eikä ole liian ehdoton toiveidensa kanssa. Kannattaa aina tulla avoimin mielin, Näreaho opastaa.  

Asiakas ei tule liian likaisella tukalla  

- Todella likaisen tukan käsittely on hankalampaa esimerkiksi jaotteluita tehdessä. Liiat muotoilutuotteet ja lika voivat myös vaikuttaa värjäystulokseen. 

Asiakas varaa tarpeeksi aikaa  

- Olisi hienoa, että asiakas ehtii olla paikalla koko varaamansa ajan eikä ilmoita saapuessaan, että joutuukin poistumaan jo aiemmin. Värien vaikutusajat on tarkkaan määriteltyjä, eikä niissä kannata oikoa, etenkin, jos tehdään isompaa muutosta.  

Asiakas kuuntelee kotihoito-ohjeet  

- Unelma-asiakas kuuntelee tarkasti kampaajan kertomat kotihoito-ohjeet ja myös noudattaa niitä. Kyse ei ole siitä, että kampaajasi haluaisi myydä sinulle tuotteita, vaan tarkoitus on ylläpitää kaunista lopputulosta, joka kampaajalla on saatu aikaan.  

Lue myös: Haaveissa kauniin kiiltävät hiukset ilman rasvoittumista? Ammattilaisen vinkeillä onnistut

Kilpailut

Uusimmat