Kuva: Fotolia

Haaveiletko uudesta ilmeestä hiuksiisi? 5 seikkaa, jotka on hyvä muistaa

29.01.2017 13:15 - Karoliina Kotala

Talven kääntyessä hiljalleen kohti kevättä, moni haaveilee oman hiustyylin uudistuksesta. Ennen kuin varaat kampaaja-aikaa on kuitenkin hyvä muistaa muutama ammattilaisten vinkki.

Jos tuntuu, että ilmeesi kaipaa piristystä ja haaveilet radikaalimmasta tyylimuutoksesta ovat hiukset usein ensimmäisenä käsittelyn alla. Helsinkiläisessä Peili Hiussalissa työskentelevä parturi-kampaaja Kata Näreaho muistuttaa kuitenkin muutamasta tärkeästä huomiosta, ennen kuin lähdet tekemään isoa muutosta hiuksillesi. 

Varaa aikaa 

Jos haaveissasi on radikaali muutos, haluat vaikkapa vaihtaa hiusvärin tummasta vaaleaan tai toisinpäin, varaa tarpeeksi aikaa. Parasta olisi myös, että nettivarauksen sijaan soitat itse kampaamoon tai mikä parempaa, menet itse paikan päälle varaamaan ajan. Silloin ammattilainen voi heti katsoa mikä on lähtötilanne ja minkä verran aikaa tarvitaan. Jos taas teet varauksen puhelimitse, ole rehellinen ja kerro kaikki faktat kampaajalle. 

Huomioi hiuksen kunto 

On hyvä miettiä minkä verran käsittelyä oma tukkasi kestää. Jos hiusta on jo vaalennettu kovasti ja se on ylikäsitelty, ei tukalle voi välttämättä tehdä yhtään mitään kemiallisia käsittelyjä. 

Ovatko haaveesi realistiset? 

Mieti onko toiveesi mahdollista toteuttaa yhdellä käynnillä. Mustasta tai punaisesta tukasta esimerkiksi on mahdoton loihtia hetkessä platinablondia. Tällöin vaaditaan useita käsittelyjä. Ja ammattilainen ottaa aina huomioon ennen kaikkea hiuksen kunnon ennemmin kuin halutun lopputuloksen. 

Ole valmis kompromisseihin 

Älä ole liian ehdoton toiveissasi, vaan ole valmis tulemaan vastaan. Muista, että kampaajasi haluaa pitää hiuksesi mahdollisimman hyvässä kunnossa. 

Ole rehellinen 

Kerro kampaajallesi kaikki käsittelyt, joita hiuksiisi on tehty. Silottavilla aineilla hius voidaan kuorruttaa paremman näköiseksi kuin se todella on ja kyseiset tilanteet voivat hämätä konsultaatiotilanteessa kampaajaa. Kun olet rehellinen hiustesi kunnosta ja käsittelyistä, osaa kampaajasi valita oikeat tuotteet ja toimenpiteet juuri sinun hiuksillesi. 

Lue myös: Victoria's Secret -malli paljasti täydellisten hiustensa salaisuuden - käyttää hedelmää hiustenpesuun!

Kilpailut

Uusimmat