Kuva: Fotolia

Onko naisen sopivaa pukeutua häihin mustaan? Tyyliasiantuntijat vastaavat

26.08.2017 09:15 - Bauer Media / Henna Koste

Väri jakaa mielipiteet.

Kun postiluukusta kolahtaa hääkutsu, mieleen nousee ilon lisäksi monia kysymyksiä. Yksi haaste on valita päivään sopivat vaatteet. Vaikka etiketit ovat löystyneet vuosien varrella, on tärkeää kunnioittaa hääparia valinnoillaan. 

Valkoista väriä pidetään yleisesti epäsopivana valintana vieraalle, sillä väri on varattu morsiamelle. Entä miten on mustan laita? Tyylin asiantuntijoilla on vahvat mielipiteet.

Miksi kyllä?

Stylisti Rachael Wang toteaa, että kaikki muut paitsi valkoinen ovat hyviä valintoja. 

- Musta on aina tyylikäs ja käytännöllinen valinta. Olen keventänyt mustaa värikkäillä kengillä, näyttävillä koruilla ja punaisella huulipunalla, Wang vinkkaa.

Muotitoimittaja Lauren Eggertsen pitää mustaa sopivana värinä häihin, varsinkin jos oma tyyli on muutenkin mustavalkoinen. 

- Se riippuu paljon myös häistä ja teemasta. Olin hiljattain häissä, joissa pukukoodi oli musta puku. Juhlat järjestettiin upeassa tanssisalissa, joten musta mekko näytti enemmän kuin sopivalta, hän kuvailee.

Kesäisissä ulkohäissä musta voi hänen mukaansa näyttää hieman oudolta.

Miksi ei?

LPA-muotibrändin luova johtaja Pia Arrobio meinasi valita ylleen mustan asun häihin, mutta vaihtoi sen viime hetkellä.

- Kun ystäväni näki mustan asuni, hän oli järkyttynyt. Vaihdoin sen ja hyvä niin. Kaikilla oli yllään jotain värikästä tai kukallista. Musta voisi sopia kaupunkihäihin New Yorkissa, muttei kesähäihin rannalla, hän perustelee.

Myöskään muotitoimittaja Erin Fitzpatrick ei liputa mustan värin puolesta.

- En sano, että se olisi sääntö, mutta itse ohittaisin mustan asun häissä. Kaikkiin häihin, joissa olen ollut kesän aikana, on sopinut niin hyvin ennemmin kaikki värikäs ja hauska, joka onkin minun tyyliäni. Yhdistän mustan värin hautajaisiin, hän toteaa.

Lähde: Who What Wear

Lue myös: Lasten kanssa häihin? 4 asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

Kilpailut

Uusimmat