Kuva: Fotolia

Oletko kiharahiuksinen? 10 uskomatonta hiusniksiä, jotka ovat kokeilemisen arvoisia

01.09.2017 16:45 - Karoliina Kotala

Jokainen kiharat hiukset omaava tietää, että kutrien saaminen kuosiin voi olla toisinaan haastavaa. On kuitenkin olemassa muutama ammattilaisten niksi, jotka jokaisen kiharahiuksisen on hyvä tietää.

Kiharat hiukset ovat usein karheat ja pörröiset, sen vuoksi ne myös helposti näyttävät huonokuntoisilta ja niitä voi olla haastava käsitellä. Alla yllättävät hiusniksit, joista voi olla melkoisesti iloa.

Hylkää harja, valitse kampa

Selvitä hiuksesi harvalla kammalla ja aloita aina hiusten selvittely latvasta, edeten siitä ylöspäin. Siten estät hiusten katkeilun ja kiharoiden ryhti ja kiilto säilyy.

Hoida jo ennen pesua

Levitä hiuksiisi hoitava ja kosteuttava hoitoaine jo ennen suihkuun menoa. Anna hoitoaineen vaikuttaa vaikkapa suihkumyssyn alla ja pese vaikkapa vartalosi ensin. Lopuksi huuhtele ja pese hiukset normaaliin tapaan. Hiukset saavat ekstrakosteutta ja kiiltoa.

Tee oma pesuseos

Sekoita keskenään pieni määrä shampoota ja runsaasti hoitoainetta. Siten saat hellän, mutta puhdistavan hoitoaineen, jonka voit toisinaan levittää kauttaaltaan hiuksiisi. Keskity erityisesti hiusten juuriin, jotta saat hellästi liian öljyn poistettua.

Skippaa shampoo

Jos hiuksesi ovat erityisen kuivat, skippaa shampoo kokonaan kerran viikossa ja pese hiukset vain hoitoaineella.

Kampaa hoitoaine hiuksiin

Sen sijaan, että kampaat hiukset märkinä pesun jälkeen, kampaa hiukset selviksi jo hoitoaineen vaikuttaessa suihkussa.

Kuivaa t-paidalla

Kun olet pessyt hiuksesi, älä kuivaa hiuksiasi pyyhkeeseen vaan kuivaan t-paitaan. Siten kuivaus on hellempi eikä rasita ja pörrötä hiuksia.

Sekoita itse muotoilutuote

Sekoita keskenään hiuksiin jätettävää hoitoainetta sekä hiusgeeliä ja käytä sitä hiusten muotoiluun.

Tartu kookosöljyyn

Hiero kookosöljyä hiuksiisi ennen suihkua syväkosteuttaaksesi hiuksiasi. Voit myös hieroa kookosöljyä hiusten latvoihin saadaksesi ne kiiltäviksi.

Helppo hoitohetki

Levitä hiuksiisi syvähoitava hoitoaine ja kiedo hiukset nutturalle ennen treenihetkeä. Ihostasi treenin aikana huokuva lämpö tehostaa hoitavien aineiden vaikutusta.

Älä pese sateella

Sateisina tai erityisen kosteina päivinä, vältä pesemästä hiuksia, sillä ne vain pörröytyvät helpommin. Sen sijaan korvaa pesu hiuksiin jätettävällä hoitoaineella.

Lue myös: Tehosta hiusten kasvua helposti - tehokkaat täsmävinkit koottiin yhteen

Lue myös: Syksyn kuumimmat hiustrendit ihastuttavat - mikä on oma suosikkisi?

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat