Kuva: Fotolia

Pidä huulet pehmeinä talvipakkasilla - ota vinkit talteen

02.11.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Huulet tarvitsevat myös huolenpitoa kylmällä ja kuivalla säällä.

Talvi on erityisen rankkaa aikaa ihollesi, kylmä ja kuiva ilma kuivattaa myös huulia. Jokainen tietää, että huulipuna ei näytä hyvältä lohjenneilla ja kuivilla huulilla. 

Mirror-julkaisu listasi vinkit, joiden avulla voit pitää huulet pehmeinä talvipakkasten iskiessä. 

1. Vältä huulien nuolemista
Kun huulet kuivuvat, monet nuolaisevat niitä automaattisesti. Tätä tulisi kuitenkin välttää, koska tapa tekee kuivattaa huulia entistä enemmän. Sylki kuivattaa itsessään huulia, joten pidä laukussasi mielummin huulirasvaa. 

2. Kuori huulet
Ihoa suositellaan kuorittavan säännöllisesti, jotta kuolleet ihosolut poistuisivat. Sama kannattaa tehdä myös huulien kanssa. Kuorinta ehkäisee lohkeilua. Julkaisu suosittelee kuorinnan tehtävän yhdestä kahteen kertaan viikossa. Jos et halua ostaa huulille tarkoitettua kuorinta-ainetta, sekoita sokeria ja hunajaa keskenään luonnollisen kuorintavoiteen saadaksesi. 

3. Rasvaa huuliasi
Jos huomaat, että huulesi ovat erityisen kuivat, älä jätä niitä siihen tilaan tekemättä mitään. Jos huomaat ettei tavallinen huulirasva tehoa, markkinoilla on olemassa tehokkaampia huulirasvoja, jotka ovat keskittyneet juuri todella kuivien huulien hoitamiseen. Hyvä niksi on myös rasvata huulet ennen yöpuulle käymistä. Muista myös, että esimerkiksi menthol lisättynä huulirasvaan voi joissain tapauksissa tehdä kuivuusongelmasta vielä pahemman. 

4. Muista juoda tarpeeksi vettä
Nestetasapaino näkyy ja tuntuu myös iholla, joten jos et ole muistanut juoda tarpeeksi vettä, se voi kuivattaa myös huulia. Talvisin tulee juotua vähemmän vettä, koska janon tunnetta ei tule niin helposti. 

5. Peitä huulet viimalta
Kääräise ulos astuessasi kaulahuivi tiukasti ympärillesi niin, että se peittää huulesi. Näin huulista ei poistu kosteutta kylmän ja kuivan ilman vaikutuksesta niin paljon. 

Lue myös: Plastiikkakirurgi kertoo totuuden botox-huulista

Lähde: Mirror 

Kilpailut

Uusimmat