Kuva: Fotolia

Plastiikkakirurgi kertoo totuuden botox-huulista

04.10.2017 20:15 - Henna Koste

Eri ikäiset ihmiset tulevat toimenpiteeseen eri syistä.

Moni haaveilee muhkeammista huulista, ja siksi yhä useammat hakeutuvat ammattilaisen pakeille täyttämään huuliaan. Plastiikkakirurgi Heikki Kupi kertoo, että eri ikäiset tulevat toimeenpiteeseen eri syistä.

- Iäkkäämpien ihmisten kohdalla toimenpiteessä on kyse enemmän palauttavasta täytöstä. Ylähuuli saattaa kadota iän myötä. Lisäksi huuliin voi muotoilla hieman volyymia, Kupi kuvailee.

Nuoret sen sijaan haluavat pelkästään lisää volyymia, mutta trendi on menossa hillitympään suuntaan.

Kupin mukaan toiset tekevät parempia huulia kuin toiset. Toimittajan kuvailema ankkatyyli on jäämässä historiaan, ja Kupi kuvaileekin sitä vanhentuneeksi tavaksi muokata huulia.

Edelleen moni puhuu tässä tapauksessa botox-huulista, mutta todellisuudessa huuliin ei ruiskuteta botuliinia vaan hyaluronigeeliä. Se haihtuu vuosien saatossa pois kehosta.

- Botox eli botuliini sen sijaan rentouttaa lihaksia ja vaikuttaa lihashermojärjestelmään. Sitä käytetään esimerkiksi kulmakarvojen väliin syntyvän Sibelius-juonteen tasoittamiseen, Kupi huomauttaa.

Pitkän linjan ammattilaiset osaavat käyttää botoxia myös huulten pienien juonteiden siloittamiseen, mutta Kupi korostaa, että he ovat tehneet vuosia töitä pistosten parissa.

Lue myös: Volyymia huulille ilman täyteaineita? 3D-pigmentointi ei muuta huulten muotoa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat