Kuva: Getty

Suomi-muotia rakastetaan myös ulkomailla - katso, miltä tutut vaatteet näyttävät maailman kaduilla

07.01.2018 19:15 - Henna Koste

Suomalainen design on rohkeaa ja ennakkoluulotonta. Siksi sitä rakastetaan Suomen ulkopuolellakin.

Vaikka Suomi on pieni maa, olemme monessa asiassa huippuja. Pohjoismainen muoti kiinnostaa maailmalla. Moniin suomalaissuunnittelijoiden kuoseihin saattaa törmätä vaikka New Yorkin tai Tokion kaduilla. 

Vaikka elämme suuren osan vuodesta pimeyden keskellä, ovat suomalaiset muotivaatteet usein kaikkea muuta kuin synkkiä. Asustemuodissa leikitellään glitterillä ja pupun korvilla. Printtipuolella hehkuvat usein raikkaat värit. Sävyjä yhdistellään meillä varsin ennakkoluulottomasti. Etenkin Aasiassa rakastetaan suomalaista muotia.

Katso, miltä kotimaamme kauniit vaatteet näyttävät maailmalla. 

Minna Parikka

Minna Parikan kenkiä on nähty lukuisten maailmantähtien jaloissa. Niihin ovat rakastuneet muun muassa Lady Gaga, Taylor Swift sekä Kardashianin perhe. Nyt suloisia kenkiä saa myös perheen pienimmille.

R/H

R/H on Hanna Riiheläisen ja Emilia Hernesniemen perustama vaatemerkki. Etenkin veikeät Mickey ja Magic -tuotteet ovat saavuttaneet suuret suosion. 

Marimekko

Marimekolla on pitkät juuret. Kaikille tuttujen Unikko- ja Tasaraita-kuosien lisäksi mallistoista löytyy ajankohtaisia trendejä. Muutaman vuoden aikana Marimekko on vienyt imagoaan entistä trendikkäämpään suuntaan. 

Ivana Helsinki

Paola ja Pirjo Suhosen 90-luvun lopulla perustama Ivana Helsinki on pitänyt pintansa. Tyttömäiset printit ja leikkaukset ovat ihastuttaneet Suomessa ja maailmalla vuosien saatossa. 

Onar

Kun näet jossain villejä turkisvaatteita, kyseessä on luultavasti Onar. Irene Kostaksen perustaman Onarin valikoimaan kuuluvat ekoturkikset, jotka on valmistettu muun muassa turkisteollisuuden hukkapaloista. 

Lue myös: Haaveiletko muotialasta? Suomalaissuunnittelijat antavat parhaat tärppinsä

Lue myös: Suomalaisäiti teki vaatemerkistään miljoonabisneksen - tuotteet myydään loppuun minuuteissa

Kilpailut

Uusimmat