Kuva: Shutterstock

Arkipäiväiset tavat, jotka saavat hiuksesi rasvoittumaan nopeammin - Ethän sorru?

07.03.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Täynnä hiuksia oleva harja tai kutrien syväpuhdistuksen unohtaminen ovat tyypillisiä syitä nopeasti rasvoittuville hiuksille.

Usein sanotaan, että liian tiheä pesuväli ja hiusten liiallinen koskettelu saavat hiukset näyttämään nopeasti rasvaisilta ja likaisilta. Cosmopolitan listasi myös muut arkipäiväiset ja yllättävän yleiset syyt, jotka saavat hiukset näyttämään nopeasti likaisilta.

Käytät liikaa hoitoainetta

Sopivan harvan pesuvälin lisäksi tulisi muistaa kiinnittää huomiota myös käytetyn hoitoaineen määrään ja laatuun. Jos kutrit tuntuvat raskailta ja näyttävät menettävän kiiltonsa nopeasti suihkun jälkeen on mahdollista, että käytät liikaa hoitoainetta. Toinen mahdollisuus on se, että tuotteen koostumus on väärä juuri sinun hiustyypillesi.

Harjaat hiuksiasi liikaa

Jatkuva hiusten harjaaminen saattaa stimuloida päänahkasi rasvoittumista. Harjaamisen jälkeen kutrit näyttävät vain hetken kiiltäviltä, mutta muuttuvat nopeasti kuitenkin likaisen ja rasvaisen näköisiksi. Jätä siis suosiolla hiusten harjaaminen osaksi aamu- ja iltarutiinejasi.

Hiusharjasi on likainen tai täynnä hiuksia

Jos huomaat hiustesi alkavan rasvoittua aiempaa nopeammin, syyllinen ilmiölle voi löytyä likaisesta hiusharjasta. Täynnä hiuksia olevasta harjasta aiempi lika ja rasva siirtyvät nopeasti myös juuri pestyille kutreillesi.

Hoitotuotteet eivät vastaa hiuslaatuasi

Käyttämäsi muotoilutuotteet ja hiusnaamiot saattavat luvata mahtavia lopputuloksia. Tällä ei kuitenkaan ole merkitystä silloin, jos et ole valinnut hiustenhoitotuotteitasi tarkasti oman hiuslaatusi mukaan. Esimerkiksi liian hoitavat tuotteet saavat rasvaisuuteen taipuvan hiustyypin näyttämään pesun jälkeen nopeasti likaisilta.

Unohdat käyttää syväpuhdistavaa shampoota

Muotoilutuotteiden jäämät kertyvät helposti ajan saatossa päänahkaasi, saaden hiukset näyttämään nopeammin likaisilta. Erityisesti kuivashampoota käyttävien tulisi muistaa hiusten säännöllinen pesu syväpuhdistavan shampoon avulla. Syväpuhdistus suositellaankin tehtäväksi noin 2-4 kertaa kuukaudessa, riippuen käyttämäsi muotoilutuotteiden määrästä.

Lue myös: Uusi hiustenvärjäystapa ihastuttaa Instagramissa - "Tämä on niin cool!"

Lue myös: Haluatko kauniin ihon ja upeat hiukset? Se onnistuu muutamilla ruoka-aineilla

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat