Kuva: Fotolia

Nainen, sheivaatko intiimialueesi? 3 tärkeintä asiaa, jotka siinä tapauksessa tulisi muistaa

27.11.2017 12:45 - Karoliina Kotala

Tutkimusten mukaan jopa 84 prosenttia naisista trimmaa intiimialueensa karvoitusta. Mutta mitä jokaisen naisen olisi hyvä muistaa sheivaukseen liittyen?

Iso osa naisista trimmaa intiimialueensa karvoitusta ja suurin osa heistä tekee sen itse kotonaan. Vaikka vahaukset ja muut karvanpoistotavat ammattilaisilla ovatkin osalle naisista tuttuja, on silti sheivaaminen suihkun yhteydessä monelle se arkipäiväisin tapa siistiä intiimialueensa karvoitusta.

Gynekologi Michelle Metz kertoo, että sheivaaminen partahöylällä tuo kuitenkin mukanaan riskejä, jotka jokaisen naisen olisi hyvä huomioida:

Karvatuppien tulehtuminen

Säännöllinen sheivaaminen voi altistaa karvatuppien tulehduksille, joka voi vaatia jopa antibioottikuurin. Yleensä iho kuitenkin rauhoittuu itsestään. Muista silti, että tulehduksille altistavat etenkin tylsä partahöylän terä sekä karvanpoistogeelin unohtaminen.

Sisään kasvavat karvat

Toinen yleinen harmi sheivauksessa ovat sisäänpäin kasvavat karvat. Toisin sanoen sheivauksen jälkeen karva jatkaa kasvuaan ihon alla ja aiheuttaa pahkuroita ihoon sekä ihon ärsytystä. Vaivaa voi ehkäistä käyttämällä sheivauksen jälkeen hydrokortisonipohjaista voidetta rauhoittamaan ihoa.

Mikä on karvojen tarkoitus?

Metz muistuttaa, että intiimialueen karvoituksella on myös tarkoituksensa. Karvoitus ehkäisee intiimialueen ärsytystä, joka voi seurata hankauksesta. Sen on tarkoitus suojata herkkää alapäätä eikä karvoitusta missään nimessä esimerkiksi hygieniasyistä ole tarpeellista sheivata.

Lue myös: Kärsitkö ikävistä bikinirajojen näppylöistä? 5 vinkkiä parempaan sheivauslopputulokseen

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat