Kuva: Shutterstock

Mitä itseruskettavien käytössä on hyvä muistaa? Ihotautilääkäri vastaa

28.09.2018 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Muun muassa raskaana ollessa kannattaa miettiä itseruskettavien tuotteiden käyttöä.

Itseruskettavat voiteet ja suihkeet ovat oiva tapa tuoda väriä kasvoille ja muualle kehoon. Vaikka ne ovatkin turvallisempia kuin auringon valo, kannattaa niidenkin kanssa olla varovainen.

Ihotautilääkäri Ross Perry kertoi omat vinkkinsä tuotteiden turvalliseen käyttöön. Pääset lukemaan ne alta.

1. Itseruskettava on toki hellävaraisempi iholle, kuin aurinko, mutta täysin turvallinen ei ole sekään. Asiantuntijoiden mukaan itseruskettavissa käytettävät kemikaalit saattavat tehdä hallaa keuhkoille.

Ihotautilääkäri Ross Perryn mukaan etenkin suihkutettavissa itseruskettavissa käytetään DHA:ta eli dihydroksiasetonia, joka värjää ihon. Aine ei ole vaarallista, mutta viime aikoina tutkijat ovat huolestuneet aineen vaikutuksesta keuhkoihin. Siksi hän kehottaakin pidättämään hengitystä aineen levityksen aikana.

2. Täytyy muistaa, että vaikka itseruskettava muuttaakin ihon sävyä, se ei suojaa millään tavalla ihoa haitallisilta auringon säteiltä. Perry muistuttaakin, että aurinkosuojaa tulee käyttää, vaikka iholla olisi kemikaalisesti luotu rusketus.

3. Perryn mukaan tuotteita kannattaa aina kokeilla ennen käyttöä pienelle alueelle. Tämä siksi, että joillekin tuotteet saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita. Perryn mukaan testi kannattaa tehdä aina, vaikka samaa tuotetta olisikin käyttänyt aiemmin. Iho saattaa nimittäin herkistyä ajan saatossa.

4. Perryn mukaan itseruskettavat voivat tehdä ihosta todella kuivan, joten sen kosteutuksesta kannattaa pitää erityisen hyvää huolta. Perryn mukaan yksi hyvä keino ihon tehokosteutukseen on laittaa suihkun jälkeen iholle vauvaöljyä, antaa sen olla hetken, ja taputella tämän jälkeen iho pyyhkeellä kuivaksi.

5. Perryn mukaan itseruskettavien vaaroista raskaana oleville ei ole mitään näyttöä, mutta hän suosittelee niiden välttämistä, ihan varmuuden vuoksi.

Lue myös: Ihotautilääkärit paljastavat: Ihonhoitovirheet, joihin kenenkään ei tulisi sortua

Lue myös: Ihotautilääkäri tyrmää yleisen kikan - hammastahnaa ei saisi laittaa finneihin

Lähde: Whimn

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat