Kuva: Shutterstock

Vaurioittaako hiukset märkänä nukkumaan meneminen kutreja? Asiantuntijat vastaavat

12.04.2019 16:45 - Emmi Moilanen

Jos tapa ei toistu joka ilta, et tee merkittävää hallaa hiustesi kunnolle.

Lämpimään vuoteeseen siirtyminen heti suihkun jälkeen tuntuu väsyneenä ja pitkän päivän jälkeen houkuttelevalta ajatukselta. Usein kuitenkin muistutetaan siitä, ettei hiukset märkinä saisi mennä nukkumaan, vaan kutrit pitäisi vielä jaksaa föönata kuivaksi. Pure Wow -sivusto selvitti asiantuntijoiden avulla, pitääkö pinttynyt uskomus todella paikkaansa.

Artikkelista käy ilmi, että et tee merkittävää hallaa hiustesi kunnolle, jos ryömit silloin tällöin nukkumaan kutrit märkänä. Jos kuitenkin haluat minimoida hiustesi vaurioitumisen, on hyvä kuivata hiukset kokonaan.

- Märillä hiuksilla nukkumaan meneminen altistaa kutrit takkuuntumiselle ja katkeilulle. Odota, kunnes hiukset ovat kuivuneet märistä kosteiksi tai ota avuksi fööni, kampaaja Per Phil Mania vinkkaa.

Kärsiikö tyyny?

Usein varoitetaan myös, että märillä hiuksilla nukkumaan meneminen aiheuttaa ennen pitkää erilaisten bakteerien ja jopa homeen kerääntymistä tyynyyn. Ihotautilääkäri Hal Weitzbuch kuitenkin kumoaa väitteen – jos tapa ei toistu jokaisena iltana, myös tyyny selviää hiusten kosteudesta yleensä vaurioitta.

- Jos menet nukkumaan hiukset märkänä, eikä kutrien vallattomuus haittaa sinua aamulla, ei asiassa pitäisi olla mitään ongelmaa, Weitzbuch tiivistää.

Lue myös: Ohenevatko hiuksesi? Helpot elämänmuutokset, joiden avulla ennaltaehkäiset kutrien harvenemista

Lue myös: Uusi hiusväritrendi yhdistää ruskean ja violetin sävyjä - kokeilisitko itse "suklaaviolettia"?

Lue myös: Nyt hiukset sidotaan vain puoliksi kiinni - ihanimmat kampausideat koottiin yhteen

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat