Kuva: Shutterstock

Ohenevatko hiuksesi? Helpot elämänmuutokset, joiden avulla ennaltaehkäiset kutrien harvenemista

25.10.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Päänahan hieronta tulisi ottaa säännölliseksi osaksi hiustenpesua.

On normaalia, että koemme ajoittain kausia, jolloin hiuksia tuntuu irtoavan normaalia enemmän. Esimerkiksi stressi, raskaus ja ihmetys voivat jättää jälkensä myös hiuskuontaloon. Jos hiusten harveneminen ei kuitenkaan tunnu selittyvän elämänvaiheesta johtuvilla seikoilla, muutamien muutosten tekeminen voi olla paikallaan.

Prevention-sivusto selvitti, millaisilla kotikonsteilla voit ehkäistä hiusten harvenemista.

Varmista, että saat riittävästi tärkeitä ravintoaineita ruokavaliostasi. Proteiini, rauta, sinkki ja B12-vitamiini saavat hiukset kukoistamaan. Lisää ruokavalioosi siis esimerkiksi vaaleaa lihaa, vihreitä lehtivihanneksia, pähkinöitä, papuja ja kalaa.

Hiero päänahkaasi. Ota hieronta säännölliseksi osaksi hiustenpesua, sillä se saa veren virtaamaan tehokkaammin päänahassasi. Tämä puolestaan tarkoittaa otollisempaa kasvualustaa hiuksille.

Vältä hiustenkuivaajan käyttöä. Tämä on eräs helpoimmista tavoista ennaltaehkäistä hiusten ohenemista. Erityisen tärkeää föönin käyttöä olisi harventaa silloin, jos hiuksesi ovat värjätyt.

Ota aikaa itsellesi ja lievitä stressiä. Stressi tekee hallaa hiusten kasvulle ja voikin saada kutrit ohenemaan. Jos tiedostat eläväsi stressaavaa aikaa, muista pyhittää päivistäsi hetki myös rentoutumiselle.

Lue myös: Voiko hiusten kasvua nopeuttaa? Asiantuntija vastaa

Lue myös: Ikävuodet vaikuttavat hiusten kuntoon paljon - lue miten

Lähde: Prevention

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat