Kuva: Shutterstock

MTV: Levitätkö hoitoaineen heti shampoon huuhdeltuasi? Tapa kannattaa muuttaa, neuvoo hiustutkija

06.05.2019 17:15 - Senni Loikala

Suomalaisten hiukset eivät ole mairittelevassa kunnossa. Tätä mieltä on MTV:n haastattelema hiustutkija Annikki Hagros-Koski.

Yrittäjä ja hiustutkija Annikki Hagros-Koski kertoi maanantaina MTV:n Huomenta Suomi Extra -ohjelmassa, mitkä asiat vaikuttavat hiusten hyvinvointiin.

Hagros-Kosken mukaan monet luottavat liikaa mainoksiin, joissa hehkutetaan esimerkiksi shampoiden tai hoitoaineiden helliviä ainesosia. Joiltain voi unohtua, että esimerkiksi ravinto, liikunta ja monet muut elintavat vaikuttavat kutrien kuntoon.

Toimittaja kysyi Hagros-Koskelta, missä kunnossa hänen arvionsa mukaan suomalaisten hiukset ovat.

- Ikävä kyllä sanoa, eivät ne voi oikein hyvin, Hagros-Koski totesi.

Hagros-Koski mursi yleisen myytin suomalaisten hiuksista.

- Luullaan, että suomalaiset hiukset ovat hennot ja ohuet. Itse asiassa ne ovat keskieurooppalaista tasoa, mutta ne eivät ole siinä kunnossa, missä pitäisi olla. Meidän ravintomme ei ole hiusystävällistä.

Ravinto kuntoon

Hiustutkija kertoi ohjelmassa, että hiukset koostuvat proteiinista, vedestä, mineraaleista, hiilihydraateista, rasvoista ja monilla myös väripigmentistä. Ravinnolla on suuri merkitys hiusten hyvinvoinnille.

- Proteiinia pitää saada riittävästi, mutta sen pitäisi olla tasapainossa muuhun ravintoon nähden. 80 prosenttia ruokavaliosta pitäisi koostua kasviksista, hedelmistä, marjoista, hyvistä rasvoista, ja 20 prosenttia eläinkunnan tuotteista ja viljatuotteista, mutta Suomessa tilanne on päinvastainen ja se ei ole hiusystävällistä.

Käytännön vinkki hiustenpesuun

Annikki Hagros-Koski kertoi lähetyksessä, miten olosuhteet vaikuttavat hiusten rakenteeseen. Hiusten pinnalla on niin sanottu ”suomukerros”, joka aukeaa Hagros-Kosken mukaan esimerkiksi hiustenpesun aikana, saunoessa, auringossa ja föönatessa.

Hiustutkija antoi käytännön vinkin hiustenpesuun. Kun hiukset on pesty shampoolla, tulee hiusten suomukerros saada sulkeutumaan helpolla niksillä ennen hoitoaineen levittämistä.  Hagros-Kosken mukaan toimenpide edistää kutrien hyvinvointia.

- Kun hiukset on pesty (shampoolla), hiusten suomukerros pitäisi saada sulkeutumaan. Mutta hiuksissa on pesun jälkeen paljon vettä, hius imee noin 30 prosenttia vettä. Pitää kuivata pyyhkeellä huolellisesti, ei hinkata, vaan painelemalla kuivata ja sitten vasta levittää hoitoaine, että saadaan suomukerros sulkeutumaan.

Mitä muita aiheita haastattelussa käsiteltiin? Katso koko haastattelu alla olevalta videolta.

Lue myös: Kuinka monta pesukertaa hiuksesi tarvitsevat viikossa? Tee helppo testi

Lue myös: Muodikkaan hiusdonitsin materiaalilla on väliä - ethän vahingoita hiuksiasi tietämättä?

Kilpailut

Uusimmat