Kuva: Shutterstock

3 erinomaista syytä suosia kauneusunia

25.08.2019 10:15 - Karoliina Kotala

Kauneusunet eivät nimittäin ole tyhjästä keksitty termi.

Unen merkityksestä puhutaan nykyään paljonkin, mutta harva tietää, että uni vaikuttaa myös ulkonäköön. Siksi termi kauneusunet ei olekaan aivan tyhjästä temmattu; nukkuessa iho uusiutuu ja toipuu päivän rasituksista. Jotta nukkumisesta saa kaiken hyödyn, nuku vähintään 7-8 tuntia yössä.

Alla kolme erinomaista syytä nauttia kauneusunia:

Silmät

Moni tietää, että liian vähäiset yöunet voivat saada silmät näyttämään turvonneilta. Se johtuu siitä, että liian vähäinen uni vaikuttaa kehon suolatasapainoon, joka näkyy muun muassa silmien turvotuksena. Nuku siis tarpeeksi ja jos haluat pelata varman päälle suosi korkeaa tyynyä, jotta turvotus ei kertyisi niin helposti kasvoihin ja silmienympäryksiin.

Hehkuva iho ja vähemmän ryppyjä

Nukkuessa iho uusiutuu nopeammin kuin hereillä. Huolehdi siis, että ennen nukkumaanmenoa ihosi on huolella puhdistettu ja ravitse ihoa sopivilla tuotteilla. Selällään nukkuminen synnyttää vähiten ryppyjä, joten suosi selällään lepoa.

Kauniit hiukset

Unella on merkitys muun muassa hormonitoimintaan, joa puolestaan vaikuttaa hiusten kuntoon. Nukkuessa hiukset saavat myös tarpeellisia rakennusaineita.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Kikka, joka saa tyylisi näyttämään heti arvokkaammalta - toimii ympäri vuoden

Kilpailut

Uusimmat