Katsotaanko kevään muotinäytökset kotona? Koronavirus iski muotiteollisuuteen

07.03.2020 18:15 - Ella Haura

Maailmalla jylläävä tauti on saanut suuret muotitalot peruttamaan näytöksiään.

Laajasti levinneellä koronaviruksella on ollut merkittävä vaikutus muotiteollisuuteen. Kymmeniä näytöksiä on peruttu, ja muotitalot ovat kärsineet suurista taloudellisista tappioista, kertoo Women’s Wear Daily.

Perumisien lisäksi näytöksiä on lykätty eteenpäin sekä muutettu katsottavaksi ainoastaan netin välityksellä.

Jättibrändi Giorgio Armanin näytös järjestettiin ilman yleisöä helmikuussa Milanon muotiviikoilla. Tyhjässä teatterissa kuvattu näytös oli streamattavissa yrityksen Instagramin ja nettisivujen kautta. Italian ensimmäinen koronatartunta vahvistettiin muotiviikkojen lopulla.

WWD:n listauksen mukaan Armanin esimerkkiä on seurannut muotisuunnittelija Agnès B, jonka tuleva näytös nähdään ainoastaan virtuaalisessa muodossa. Myös Shangain muotiviikot on luonut suunnittelijoille ja brändeille online-alustan vuoden syysmallistojen esittelyyn. Näytöksiään ovat peruuttaneet Gucci sekä lukuisat kiinalaiset muotitalot.

Näytösten lykkääminen ja peruminen on johtanut brändien mittaviin rahanmenetyksiin. The Michael Kors, Versace, Jimmy ChooRalph Lauren Corp. ovat tippuneet pörssissä yli viisi prosenttia.

Uutisoimme tällä viikolla myös koronaviruksen vaikutuksesta Bond-elokuvan ensi-iltaan.

Armanin Instagram-tilillä ilmoitettiin, että muotinäytös pidetään suljettujen ovien takana. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: New Yorkin muotiviikoilla esiin nousi yllättävä meikkituote - saattaa löytyä askartelulaatikosta

Lue myös: Nainen tunkeutui catwalkille Pariisin muotiviikoilla - Gigi Hadid tarttui toimeen

Lue myös: Nilkkalaukku, verkkomekko ja "iskäkorkkarit" - 11 erikoisinta tyyliä muotiviikoilta

Lähde: Women’s Wear Daily

Kilpailut

Uusimmat