Kuva: Shutterstock

Loihdi kuulas ja kevyt meikkipohja hetkessä - ota haltuun julkkismeikkaajan helppo meikkivoidekikka

01.04.2020 16:15 - Emmi Moilanen

Meikkivoidetta ei ole aina tarpeen levittää koko kasvoille.

Kirjoitimme aikaisemmin huippumalli Bella Hadidin, 23, kevyen raikkaasta meikistä, jonka viimeistelee helppo huulipunakikka. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Jos kevyen ja luonnollisen meikkipohjan loihtiminen kuitenkin tuntuu haastavalta, eikä pohjustusvoiteen käyttäminen tunnu yksinään pelastavan asiaa, ota haltuun julkkismeikkaaja Mary Greenwellin helppo meikkivoidekikka. Pitkän uran tehnyt Greenwell on työskennellyt muun muassa prinsessa Dianan, Meghan Marklen ja näyttelijä Lily Jamesin kanssa.

Greenwellin mukaan luonnollisena hehkuvan meikkipohjan yksi tärkeimmistä kulmakivistä on se, millä tavalla levität meikkivoiteen kasvoillesi. Nyt on aika luopua voiteen levittämisestä koko kasvoille – keskity sen sijaan niihin kohtiin, mitkä tarvitsevat häivytystä.

Näitä ovat esimerkiksi epäpuhtaudet, tummat silmänaluset ja ne kohdat, joista ihon sävy on epätasainen.

- Uskon siihen, että vain ne kohdat peitetään, jotka sitä tarvitsevat. Jos et tarvitse meikkivoidetta lainkaan, käytä tähän peitevoidetta, Greenwell vinkkaa.

Voit viimeistellä lopputuloksen kevyellä kerroksella puuteria.

Pohjustus alkaa jo ihonhoidosta

Täydellisen meikkipohjan valmistelu alkaa kuitenkin jo säännöllisistä ihonhoitorutiineista, joita tulisi muistaa toteuttaa aamuin illoin.

- Aloita ihonhoidosta, joka kosteuttaa ja kiinteyttää ihoa, Greenwell muistuttaa.

Tällä hän viittaa ihon huolelliseen puhdistamiseen ja kosteutukseen ihotyypillesi sopivilla aineilla. Ennen ehostamista on hyvä varmistaa, ettei iholla ole lainkaan jäämiä meikistä. Greenwell painottaa, että iho tulisi muistaa rasvata kosteuttavalla voiteella myös iltaisin, sillä seuraavana aamuna meikki levittyy kosteutetulle hipiälle tasaisemmin.

Lue myös: Vuoden 2020 isoimmat meikkitrendit paljastettiin - inspiroidu ajankohtaisimmista vinkeistä

Lue myös: Tiesitkö, että meikki tulisi puhdistaa jo tunteja ennen nukkumaanmenoa? Ehkäisee myös juonteita

Lue myös: Ethän treenaa meikit kasvoillasi? Asiantuntija muistuttaa seikasta, joka unohtuu useimmilta

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat