Kuva: AOP

Mustapäät korvissa ovat juttu, kysy vaikka Jessica Albalta - helpolla tavalla pääset niistä eroon

22.04.2020 10:15 - Milena Raappana

Mustapäitä voi kasvojen ihon lisäksi ilmestyä korvien lävistysreikiin ja korvakäytävään.

Mustapäät kasvojen alueella ovat suurimmalle osalle enemmän tai vähemmän tuttu riesa. Nuo pienet pirulaiset saattavat ilmestyä myös korviin ainakin, jos näyttelijä Jessica Albalta, 38, kysytään. 

Alba nimittäin keskusteli Instagram Livessä hänen ja muiden julkisuuden henkilöiden kuulaasta ihosta vastaavan kauneudenhoidon ammattilaisen Shani Dardenin kanssa erilaisista ihonhoitovinkeistä, ja he syventyivät puhumaan myös kiusallisista mustapäistä korvissa. 

Alba, joka jutustelen lomassa huomasi tyttärensä Honorin korvassa mustapään, kysyi Dardenilta, miksi mustapäitä syntyy korvien lävistysreikiin. 

- Se on aukinainen alue. Sitä täytyy puhdistaa, Darden sanoi Teen Voguen mukaan ja huomautti, että mustapäitä voi syntyä myös korvakäytävän sisään, sillä ne keräävät bakteereja samalla tavalla kuin muutkin ihoalueet. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Darden neuvoi aluksi kokeilemaan hellävaraista ja säännöllistä puhdistusta ihon puhdistustuotteella. Tärkeää on muistaa huolellinen huuhtelu, ettei tuotetta keräänny korvakäytävään. 

Jos tämä ei tuota tulosta, Darden vinkkasi kokeilemaan alfahydroksihapposeerumia, joka sisältää sitruuna-, manteli-, glykoli- tai maitohappobakteerien variaatioita. AHA-happoja sisältävät seerumit sulattavat solunsisäisen liiman, joka pitää kuolleet ihosolut paikallaan, ja auttaa hellävaraisessa kuorinnassa. 

Lue myös: Älä kokeile suosikkitrendiä mustapäiden poistamiseen - voit jopa arpeuttaa ihoasi

Lue myös: Mustapäistä voi päästä kokonaan eroon - lue ammattilaisen vinkit ja varoitukset

Lähde: Teen Vogue

Kilpailut

Uusimmat