Kuva: Shutterstock

”Kynsilakkaa ei tarvinnut korjailla viikkoon” – testasimme kahdeksan uutuuslakkaa

20.12.2020 11:15 - Henna Koste

Älä anna hinnan hämätä. Löysimme täydellisen luottolakan pikkurahalla.

Kynsilakoilla on helppoa tuoda tehokkaasti piristystä myös etäpäivän tyyliin. Testasimme kahdeksan alle 20 euron kynsilakkaa kauniissa trendisävyissä. Arvioimme kynsilakoissa levittyvyyttä ja ennen kaikkea pysyvyyttä. Tänä talvena lakkabrändien valikoimaa piristävät lukuisat ajankohtaiset sävyt. Arvioimme lakat kouluarvosanoin asteikolla 4-10.

Boho Green Make-Up 8 e

Bohon vegaaninen kynsilakka saa kiitosta ennen kaikkea miedosta tuoksustaan, joka ei käy herkänkään nenään ikävällä tavalla. Lakka levittyy hyvin ja jo yhdellä kerroksella saa hyvin peittävyyttä. Ensimmäisenä lakka alkaa haalistua kynnen päistä, mutta tämäkin käy sen verran huomaamattomasti, ettei lakkaa tarvitse heti parin päivän päästä olla korjaamassa. Siitä huolimatta pitkäkestoisuudelle jää toivomisen varaa.

Lakan poistamisessa meni ehkä hieman normaalia enemmän aikaa, sillä glitteri tuntuu aina jämähtävän kynteen pelkkää väriä tiukemmin. Pakkauksesta pelkkää plussaa: purkin lasi on kierrätettävää. Korkki sen sijaan on PECF-sertifikoitua saarnipuuta, joka saadaan kestävän kehityksen mukaan hoidetusta metsästä. Ihana yksityiskohta on myös se, että jokaiseen kynsilakkapulloon on merkattu kasviraaka-aineiden prosenttiosuus, joka vaihtelee sävyttäin. Kelpo arkilakka!

7-/10

(kuva: Valmistaja)

Gel Effect, Lumene 6,90 e

Lakka levittyy kauniisti jopa hieman lohkeilevalle kynnelle ja jättää nimensä mukaisesti kauniin geelipinnan. Väri käyttää kauniimmalta kynnellä kuin pullossa. Tuote lupaa, että värit toistuvat "äärettömän kirkkaana ja puhtaana", eikä se kuulosta liioittelulta. Tosin nopeasti kaunis kiilto ja huolitellut kynnet ovat muisto vain, kun lakka kuluu kynnen päästä parissa päivässä. 

7/10

(kuva: Valmistaja)

Atelier Rouge 9,90 e

Atelier Rougen lakassa on pieni harja, jolla onnistuu erittäin hyvin tarkan manikyyrin teko. Väri on runsaspigmenttinen ja jo yks kerros lakkaa riittää (punaisessa Fraise-sävyssä). Muissa testatuissa sävyissä on toivomisen varaa. Tässä kuitenkin lopputuloksena on kaunis kiilto ja ihastuttava väri, joka myös pysyy erittäin hyvin. Ensimmäisen korjailun lakka vaati vasta lähes viikon jälkeen.

Jo pullon muotoilu, sävykartasta puhumattakaan ovat trendikkäitä. Miinusta tulee sen sijaan tuoksusta. Se on melko voimakas ja saattaakin tuoksuherkälle olla jopa liikaa. Kokonaisuutena kuitenkin oikein toimiva.

8-/10

(kuva: Valmistaja)

Shine Bright, O.P.I. 15,90 e 

Kulttimerkki O.P.I.:n Shine Bright -kokoelman kynsilakat on luotu yhteistyössä Swarovski-kristallimerkin kanssa. Trendikkyydestä ei tarvitse tinkiä. Miellyttävä koostumus levittyy kynnelle hyvin, mutta voimakkaiden värien kanssa saa olla tarkkana. Lakka jättää kynnelle kauniin kiillon ja kestää pitkään siistinä. Testin arvokkain lakka, mutta ehkäpä myös ylellisin. Lakka on kuitenkin armoton kuluessaan - tällä kertaa jo muutaman päivän päästä. 

8/10

(kuva: Valmistaja)

Juttu jatkuu toisella sivulla. 

Kilpailut

Uusimmat