Kuva: Zalando

Käytettyjen vaatteiden tarjonta kasvaa netissä - uusin second handia myyvä yritys yllättää sinutkin

20.04.2021 15:45 - Henna Koste

Ainakaan valinnanvaran vähyys ei ole syy karttaa second hand -muotia.

Käytettyjen vaatteiden ostaminen ja myyminen nostavat jatkuvasti suosiotaan, ja tästä kiittää niin maapallo kuin lompakkokin. Perinteisten kirpputorien lisäksi markkinoille on tullut paljon kierrätysmuodille pyhitettyjä verkkokauppoja ja sovelluksia. 

Tänään 20. huhtikuuta muotijätti Zalando on tiedottanut laajentavansa second hand -muotiin. Zalandon Pre-Owned -kategoriassa myydään vain käytettyä muotia. Yritys haluaa omien sanojensa mukaan kunnianhimoisesti ryhtyä kuromaan umpeen muodin kulutuksen vastuullisuusvajetta, mutta painottaa tiedotteessaan työn olevan kahden kauppa: sekä muotijättien että tavallisten kuluttajien on tehtävä osansa. 

Zalando on julkaissut myös tänään “It Takes Two: How the Industry and Consumers Can Close the Sustainability ‘Attitude-Behavior Gap’ in Fashion" - raportin. Raportissa osoitetaan, että moni kuluttaja kamppailee kestävän kehityksen tavoitteidensa kääntämisessä muodin ostopäätöksiksi. Raportissa ennustetaan, että tulevina vuosina asiakkaat keskittyvät nykyistä enemmän muodin kiertoon; kierrätykseen, uudelleenkäyttöön, uudelleenmyyntin, korjaamiseen ja vuokraamiseen.

Zalandon second hand -palvelu starttaa huhtikuun 22. päivästä alkaen Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Irlannissa, Italiassa, Itävallassa ja Tšekissä. Nähtäväksi jää, millainen pakettiralli on luvassa, sillä toimitukset ja palautukset ovat muotijätillä edelleen ilmaiset.

Kurkkaa myös nämä, jos haluat shoppailla vastuullisesti

Emmy

Tise

Zadaa

Vähänkäytetty.fi

Tori.fi

Rekki

Relove

Lue myös: Ostatko farkut käytettynä? Vältä yleinen kokomoka, kun hankit vintagea

Lue myös: Aku Louhimiehen Odotus-elokuva tekee historiaa - muun muassa puvustukseen panostetaan positiivisesti

Kilpailut

Uusimmat