Kuva: AOP

7 trendiä, joista muotivuosi 2022 muistetaan

31.12.2022 12:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Taskuja, jättifarkkuja ja korsetteja – tältä näytti vuoden 2022 muoti.

Vuosi 2022 on lopuillaan ja muodin saralla käännetään pian katse kohti tulevan kevään muotia. Sitä ennen kuitenkin on aika muistella mitä trendejä kuluneena vuotena näkyi. 

Tänä vuonna 2000-luvulta tutut trendit palasivat katukuvaan järjestäen. Laukut olivat kuin suoraan kyseisen vuosikymmenen katalogeista sekä reisitaskuhousut kaivettiin jälleen kaapeista. 

Vuoden ykkösväri oli ehdottomasti pinkki. Eikä väriä käytetty vain mausteena asussa vaan siihen pukeuduttiin päästä varpaisiin. Räväkkää pinkkiä nähtiin myös Linnan juhlissa, kun Suomen Kansallisbaletin tanssija Atte Kilpinen asteli Linnan juhliin Teemu Muurimäen suunnittelemassa pinkissä frakissa.

Muotivuotta yhdisti myös säihke, paljetit ja kiilto. Yhtenä trendinä oli paljastella ihoa tyylikkäästi cut out -yksityiskohdilla.

Näistä seitsemästä trendistä muotivuosi 2022 muistetaan:

1. Korsetti

Korsetit sekä niukat yläosat olivat yksi kuluneen vuoden suurimmista trendeistä yläosissa. Korsetteja puettiin sekä paidan päälle, että yhdisteltiin arkisempien farkkujen pariksi. 

(kuva: AOP)

2. Reisitaskuhousut

Reisitaskuhousut olivat erityisesti kuluneen syksyn trendikkäimmät housut. 2000-luvulta tutut reisitaskuhousut näkyivät niin katukuvassa kuin kauppojen hyllyillä. 

(kuva: AOP)

3. Pinkki

Muotivuosi muistetaan kirkkaana hehkuvasta pinkistä. Väri aloitti kevään hittivärinä ja jatkoi voittokulkuaan koko vuoden ajan. Kuvassa näyttelijä Julia Roberts pinkissä juhlaunelmassa Ticket in Paradise -elokuvan ensi-illassa. 

(kuva: AOP)

4. Väljät farkut

Vuonna 2022 farkut olivat väljää mallia ja lahkeet hipoivat maata. Kuvassa supermalli Kate Moss Bottega Venetan näytöslavalla.

(kuva: AOP)

5. Ysärihenkiset laukut

Minimalistiset ysärihenkiset käsilaukut olivat laukkutrendien ykkönen. Instagramin asukuvissa vilahteli erityisesti muotitalo Pradan Cleo-mallinen laukku. Kyseisestä laukusta saa tällä hetkellä pulittaa 2300 euroa.

(kuva: AOP)

6. Soikionmuotoiset aurinkolasit

Kapeat soikionmuotoiset aurinkolasit olivat vuoden hittiasuste. Aurinkolasimallia suosi myös kuvassa näkyvä malli Kendall Jenner.

(kuva: AOP)

7. Vaatteiden uusiokäyttö

Elämme ilmastokriisin aikakautta, joten uusien vaatteiden ostamista on harkittava tarkasti. Hallitsevana trendinä olikin kuluttajien ajattelutapojen muutos. Enää ei osteta uutta vaatetta paria käyttökertaa varten, vaan kierrättäminen sekä uusiokäyttö ovat ykköstrendi. Tälle trendille povaamme jatkoa myös ensi vuonna. 

Lue myös: Nyt saa näkyä läpi - Kim Kardashian näyttää juhlatrendistä mallia

Lue myös: Hattutrendi, joka pitää pintansa vuodesta toiseen - kesäversio päivitetään lämpimäksi pörröllä

Lue myös: Muotimaailma ihastui näihin luksusbrändin sukkahousuihin jo kolme vuotta sitten - eikä suosio ole laantunut vieläkään

Kilpailut

Uusimmat