Kuva: AOP

Rumien kenkien trendi jatkaa voittokulkuaan - Ugg-kenkien rinnalle on noussut haastaja

26.02.2023 12:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Muotivaikuttajat suosivat nyt Birkenstock Boston-nahkasandaaleja.

Kalastajanhatut, vyölaukut ja Ugg-kengät olivat vielä tovi sitten muodin häpeäpilkkuja, joiden ei todellakaan toivottu palaavan katukuvaan. Nyt nämä rumana pitämämme vaatteet ja asusteet ovat kuitenkin nousseet muodin kulmakiviksi. 

"Ruma" muoti nousi vuosia sitten valtavaksi muoti-ilmiöksi eikä se selkeästi ota laantuakseen. Ilmiössä haluamme tietoisesti pukeutua niihin vaatteisiin ja asusteisiin, joita pidämme itse, tai joita uskomme muiden pitävän, epäesteettisinä ja rumina.

Muoti-ilmiö näkyy erityisesti kengissä. Sen yhtenä ensimmäisistä pilkahduksista voidaan pitää muotitalo Célinen kevät ja kesä 2013 muotinäytöstä, jossa suunnittelija Phoebe Philo marssitti näytöslavalle turkispäällysteiset Birkenstock-sandaalit. Sandaalit olivat jotakin normaalista poikkeavaa ja herättivät heti muotiväen kiinnostuksen. 

(kuva: AOP)

Birkenstock-sandaalit olivat olemassa jo ennen näytöstä, mutta Célinen lavalla kengät liitettiin huippumuotiin. Eikä mennyt kauaakaan näytöksestä, kun luksusmuodin verkkokauppa Net-a-Porterin The Edit -lehden joulukuun kannessa koreili Birkenstock-sandaalit näyttelijä Milla Jovovichin jaloissa.

Nyt kymmenen vuotta myöhemmin muotiväki on hurahtanut Birkenstockin Boston-nahkasandaaleihin. Idea kengissä on edelleen sama: kömpelön näköiset, mutta jalassa mukavat. Näiden kenkien näkemiseltä et voi välttyä Instagramissa.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Camila Mendes näytti mallia kevään trendikkäimpien housujen kaavasta - ei siis housuja laisinkaan

Lue myös: Hei vain perinteiset leggingsit - muotitähdet suosivat nyt toista mallia

Lue myös: Muotiviikot valtasivat taas Kööpenhaminan - tässä katumuodin parhaat palat

Kilpailut

Uusimmat