Kuva: voice.fi

Sidewaysin pukeutuminen poikkesi silmiinpistävästi totutuista festarityyleistä

19.06.2024 20:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Viikonloppuna Helsingissä järjestettiin vierekkäin festivaalit, joiden pukeutuminen oli toisiinsa nähden kuin yö ja päivä.

Kolmipäiväiset Sideways-festivaalit järjestettiin viime viikonloppuna viimeistä kertaa perinteisellä paikallaan Helsingin jäähallilla eli Nordiksella. 

Viikonloppuna alueella festivaaliväkeä virtasi tavanomaista enemmän, sillä samaan aikaan järjestettiin myös Helsinki City Festival Töölön jalkapallostadionilla eli Bolt-areenalla. Tuhansia ihmisiä keränneet festivaalit olivat siis aivan vieri vieressä. Tapahtumapaikkojen etäisyys oli vain runsaat 200 metriä. 

Festivaalien ympäristössä oli mielenkiintoista tarkkailla ihmisiä, sillä pukeutuminen paljasti jo kaukaa kumpaan festivaaliin juhlija oli menossa.

Bolt-areenalle marssi värejä, vartalonmyötäisiä vaatteita ja paljasta pintaa. Monien kaulassa keikkui muoviset kukkaleit. Nordikselle valuva massa taas oli sonnustautunut hyvin tummanpuhuvasti. Molempien festivaalien pukeutumista ohjasi tarkat raamit, mutta toisiinsa nähden ne olivat ääripäät. 

Sideways oli tänä vuonna pukeutumiseltaan tummanpuhuvampaa kuin aikoihin. Sidewaysin asut ovat tunnetusti maltillista, mutta tänä vuonna vähäeleinen värikirjo oli silmiinpistävää. Asujen väriskaala rajoittui vahvasti mustan, valkoisen ja ruskean ympärille. Nahkatakkeja, nilkkoihin ulottuvia hameita, huppareita ja farkkua joka muodossa. Asut viestittivät ajatusta, ettei niihin ole panostettu "liikaa". Tulin tällaisena kuin olen, ja samalla noudatan tarkkaa nykynormien mukaista asukaavaa. 

Festivaalin viimeisenä päivänä lauantaina asuskaalan joukkoon mahtui jo useampia väriläiskiä ja erottuvampia kokonaisuuksia. Erityisesti useamman juhlijan selässä keikkuneet ankkareput nostattivat hymyn huulille. Ankkarepun voit bongata alla olevasta videosta. 

Summattuna Sidewaysin pukeutuminen oli maltillista, mutta tyylikästä – ja eritoten kantajansa päällä mukavaa. 

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

Sideways on pukeutumisen kannalta maltillinen festivaali, mutta myös yleistunnelmaltaan. Ihmiset kuuntelevat sulassa sovussa musiikkia, eikä ylilyöntejä näy. Jos joku sattui väkijoukossa tönäisemään, pahoiteltiin sitä vuolaasti samantien. Tästä yleisfiiliksestä johtuen, Sideways nimettäkööt festareiden joukkoon, joihin voisi hyvin mennä myös yksin.

Sidewaysin uutta paikkaa ensi vuodelle ei ole vielä tiedoitettu. Nordiksella tullaan ensi kesänä näkemään kuitenkin kaikkea muuta paitsi tummanpuhuvaa pukeutumista, sillä Helsinki City Festival ilmoitti siirtyvänsä alueelle ensi vuodeksi. 

Lue myös: Pehmoainon tyyliin ei kuulu pikamuoti - paljastaa, mistä tekee parhaat kirppislöytönsä

Lue myös: Kylpytakki vai punaisen maton juhla-asu? Isabelle Huppert räväytti Cannesissa

Lue myös: Kuningatar Silvia edusti violetin eri sävyissä luoden keväisen pirteän kokonaisuuden

Kilpailut

Uusimmat