Näin otat haltuun syksyn parhaat meikkitrendit - haastattelussa Mariela Sarkima

01.10.2011 13:12 -

Kauneusalan konkari Mariela Sarkima on syksyn esikoiskirjailija: uunituore teos Make Up Bible on kattava meikkiraamattu, jonka avulla kuka tahansa oppii korostamaan parhaita puoliaan. Mariela kertoi Voicelle mitkä ovat syksyn kiinnostavimmat meikkitrendit ja miten ne otetaan haltuun.

(1) Kontrasteista syntyy hallittu kaaos
Meikillä saa leikkiä! Kokeile ensin kotona.
"Meikkiin voi tänä syksynä sekoittaa yllättäviä, toistensa kanssa "kauniisti riiteleviä" pintoja ja sävyjä. Esimerkiksi mattaoranssit huulet ja metallihohtoinen luomiväri maalattuna yhtenäisenä pintana koko luomella, lähes kulmakarvaan asti. Toki rajansa kaikella: kaksi riitelevää asiaa riittää. Jos innostuu liikaa, lopputulos ei olekaan enää hallittu, vaan katastrofi. Aloittelijan eripurapareja ovat vastavärit tai kylmien ja lämpimien metallisävyjen yhdistäminen samaan meikkiin."

(2) Power Woman -kulmakarvat
Kulmakarvat kehystävät kasvoja ja antavat ryhtiä koko meikille - siksi niillä onkin helppo säväyttää.
"Vahvat ja muodokaat, kulmikkaan linnunsiipimäiset kulmat antavat voimaa! Parhaiten voimakulmat saa tehtyä kulmakynällä. Muista kuitenkin piirtää kulmakarvan loppuosa riittävän kapenevaksi, ettei lopputulos muistuta lakupötköjä. Vaaleahiuksisille suosittelen hiirenharmaata tai vaaleanruskeaa kynää, tummaveriköt voivat käyttää tummanruskeaa sävyä. Todellinen rohkelikko täräyttää kulmat pikimustalla, hiustenväristä viis!"

(3) Tummat huulet
Unohda nudepunat ja kokeile jotain ihan muuta.
"Ruskeaan ja liilaan vivahtavat rusinan ja luumun sävyt mielletään helposti tummalle iholle sopiviksi meikkiväreiksi, mutta ne sopivat hyvin myös vaaleaihoisille, ajattele esimerkiksi näyttelijä Tilda Swintonia tai stailaaja Minttu Vesalaa. Päivänvalossa toimii sormin paineltu tahrapunaus, iltamenoihin huulet voi rajata ja värjätä dramaattisen tummanpuhuviksi. Kaveriksi Power Woman -kulmakarvat, tai Tildan tapaan ei muuta meikkiä, niin johan päät kääntyy! Edelläkävijän valinta."

(4) No Make Up -make up, eli treffimeikki
Niinsanottu nudemeikki näyttää raikkaalta syksyllä.
"Voi kunpa aamulla peilistä katsoisi se hehkuvahipiäinen kasteeraikas kaunotar, jonka kuvan näen niin usein puhdistustuote- ja kasvorasvamainoksissa. Vaan kun ei. Ei meikatun näköinen meikki vaatii oikeat tuotteet ja itse asiassa paljon enemmän aikaa, kuin vaikkapa tehokas duunimeikki. Meikin salaisuus on tasainen, kuulas iho, hehkut oikeissa kohdissa korostamassa kasvojen luustoa, huomaamaton, silmää muotoileva rajaus, pehmeän utuinen luomivärivarjostus, tyttömäisesti punastuneet posket ja ah, niin ihanan ahavoituneen näköiset punahuulet. Ja maailmassa kaikki hyvin."

(5) Keltaiset kynnet - tarkoituksella
Nappaa syksyn helpoin kosmetiikkatrendi - uusi kynsilakka ei vie paljoa aikaa tai rahaa.
"Nyt ei puhuta röökinpolton tai punasävyisten lakkojen aiheuttamista värjäytymistä, vaan upeasti manikyroiduista namupaloista! Kävin vasta H&M:ssa ja kiinnitin huomiota eri keltalakkasävyihin: oli kanarialintua, sinappia ja neonkeltaista, kaikki näyttivät hyvältä! Stailisti Claudia Cifu sporttasi neonkeltakynsiä viime perjantaina Leenan tyylitiimin kuvauksissa. Todellista piristystä alkavaan kaamokseen. Ja koska olen koko syksyn puhunut hallitun kaaoksen puolesta, keltakynnet sopivat mihin vaan - usko pois!"

Kilpailut

Uusimmat