Tatuoija neuvoo: Mieti näitä ennen kuin otat tatuoinnin!

27.01.2012 09:45 - Eeva Rajala

Monet ihmiset haluavat ottaa tatuoinnin vain hetken mielijohteesta. Pohtimisajan lisäksi on muitakin asioita, mitkä tatuoinnin ottamista suunnittelevan kannattaa pitää mielessä.

Ruotsalaistatuoija Peter "Porky Pete" Svensson antaa vinkkejä tatuointia haluaville kauneuskirurgiasta kertovassa uutuuskirjassa Kaikki mitä haluat tietää kauneustoimenpiteistä.

- Kun tiedät, millaisen tatuoinnin haluat, mieti vielä hetki, ennen lyöt asian lukkoon. Milloinkaan ei ole liian myöhäistä ottaa tatuointia, mutta liian aikaista voi olla.

- Vältä amatööritatuoijia, heidän tekemiin tatuointeihin liittyy suurempi tartuntariski, ja tulos voi olla huono. Tatuointi on kuitenkin koko loppuelämän juttu. Hyvä tatuointi on harvoin halpa ja halpa on harvoin hyvä.

- Tarkista, että studio on hygieeninen, puhdas ja siisti,

- Selvitä tarkoin, millaisen tatuoinnin haluat. Ota mielellään mukaan kuvia ja piirustuksia inspiraation lähteeksi tatuoinnin tekijälle.

- Mene tatuoinninlaittoon selvänä! Mene tatuoinninlaittoon myös kylläisenä ja hyvin nukkuneena. Tällöin toimenpide on huomattavasti kivuttomampi.

- Useimmilla studioilla kieltäydytään käsittelemästä raskaana olevia.

- Tatuoinnin voi tehdä vain terveelle iholle.

- Pohdi monta kertaa, kannattaako tatuoida rakkaan nimi. Peter Svenssonin mukaan tatuointi yhdeksässä tapauksessa kymmenestä kestää kauemmin kuin rakkaus.

- Kun tatuointi on tehty, jäljellä on vielä puolet urakasta: Ihon paraneminen. Noudata tarkoin tatuoijan antamia ohjeita.

Kilpailut

Uusimmat