Kohun keskellä - kiersivätkö muodin huippunimet veroja?

12.06.2012 16:15 - Senni Loikala

Muotialan tähtisuunnittelijat Domenico Dolce ja Stefano Gabbana joutuvat oikeuteen.

Ylellisiä ja näyttäviä vaatteita esimerkiksi Madonnalle ja Kylie Minoguelle suunnitteleva italialainen parivaljakko Dolce ja Gabbana ovat joutumassa tutkinnan alle.

Muotialan tähtinimiä syytetään verojen kiertämisestä. Syyttäjien mukaan muotiduo myi D&G ja Dolce & Gabbana -brändit omistamalleen, Luxemburgissa sijaitsevalle yritykselle vuonna 2004, jotta he välttyisivät maksamasta korkeita veroja kotimaassaan Italiassa.

Viime vuonna tyyliniekkojen ihailijat huokaisivat helpotuksesta, kun herrat Dolce ja Gabbana saivat oikeudelta vapauttavan päätöksen verojupakasta. Syyttäjät kuitenkin valittivat päätöksestä, joten nyt oikeus päättää siitä, jatketaanko miesten mahdollisen veropetoksen tutkimista.

Vaikka tähtipöly karismaattisten muotisuunnittelijoiden ympärillä on sakeaa, ovat miehet varmasti kiinnostuneita oikeuden päätöksestä. Mahdollisessa veropetoksessa puhutaan summista, jotka nimittäin ovat miljardin euron luokkaa.

Miehet itse kiistävät jyrkästi huijanneensa veroissa.

- Kaikki tietävät, että olemme syyttömiä, kirjoitti Gabbana tweetissään viime perjantaina.

Muotigurujen joutuminen oikeuteen on yksi harvoista Italian oikeusjutuista, jossa on julkisuuden henkilöitä mukana. Välimeren saapasmaassa pyritään usein järjestämään julkimoiden riidat ja syytteet oikeuden ulkopuolella pitkien käsittelyaikojen ja kovien rangaistusten takia. 

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat