Pukuliikkeen omistaja: Tällaisia asuja Linnan juhlissa nähdään tänä vuonna

02.12.2012 18:15 - Rea Tallgren

Niinatar-pukuliikkeen omistaja Niina Kuhta kertoo Voicelle, minkälaisia asuja Linnan juhliin on ostettu tänä vuonna.

Niina Kuhdan mukaan Linnanjuhlien sävymaailma on tänä vuonna arvokkaan tumma.

- Linnanjuhliin menee tänä vuonna paljon tummia värejä jonkin verran myös mustaa. Asut ovat hillittyjä ja arvokkaita. Sifonki tuntuu olevan suosittu materiaali iltapuvuissa, taftia sen sijaan menee joka vuosi vähemmän, hän linjaa. 

Miehillä on tässäkin asiassa helpompaa kuin naisilla, koska frakki on miesten juhlapuku linnassa ja siinä on tarkka etiketti. Naisilla sen sijaan saattaa tulla kovakin hoppu, ainakin jos kutsu tulee yllätyksenä.

- Niinattaresta menee tänä vuonna ennätysmäärä pukuja linnaan. Koska kutsu tulee vain muutama viikko ennen juhlia, on liikkeissä kova tohina saada puvut valmiiksi ennen juhlia, Kuhta valottaa.

Useille ainutkertaiseen juhlakokemukseen halutaan panostaa täysillä.

- Linnanjuhliin valmistautuvat kertovat budjetikseen 1000 euroa, johon kuuluvat puku, mahdolliset korjausompelut ja pukujen personointi, kengät, asusteet, meikkaus ja kampaus. Iltapukujen keskihinnat ovat 300-500 euroa mutta linnanjuhliin myydään myös yli 1500 euron pukuja. Puvusta ollaan valmiita maksamaan enemmän jos se on unelmien täyttymys. Moni ajattelee myös jatkokäyttöä ja ostaa siksi ajattoman klassikon, Kuhta kertoo.

Yhä usempi haluaa asunsa olevan juuri heidän itsensä näköinen.

- Asusteilla saa viimeisteltyä upean kokonaisuuden. Puvulla halutaan tuoda omaa persoonaa esille, Kuhta summaa.

Kilpailut

Uusimmat