Alennusmyynnit alkoivat – näillä vinkeillä onnistut

27.12.2012 11:15 - Niina Jokiaho

Monet kaupat ehtivät aloittaa talven alennusmyynnit jo ennen joulua mutta suurin aleruuhka rysähtää kauppoihin parin seuraavan päivän aikana.

Alennusmyynneissä saattaa haksahtaa ostamaan vaatteita ja tavaroita, joita ei muuten hankkisi tai joille ei oikeasti ole edes käyttöä. Muutamalla perusvinkillä ostoshulluttelun saa pysymään aisoissa ja alennusmyynneistä pystyy ehkä jopa nauttimaan.

1. Mieti, mikä kokosi on ja mitä oikeasti tarvitset - et ehkä nyt, mutta ensi vuonna.

Tämä tapa on erityisesti miesten suosiossa. Vaatteita voi käydä sovittamassa etukäteen ja ostokset onnistuvat nopeasti, kun tiedossa on oikea koko, väri ja malli. Moni ostaa alennusmyynneistä tulevien kausien vaatteita: nyt suuret lasten talvihaalarit löytävät varmasti käyttäjänsä vuoden päästä - jos ei omasta lähipiiristä niin ehkä sukulaisten tai kaverien perheessä.

2. Mene ostoksille aamulla heti, kun kauppa aukeaa.

Saat parhaat päältä ja vältät mahdollisesti pahimman ruuhkan.

3. Panosta laatuun.

Design- ja merkkituotteitakin myydään usein joulun jälkeen sopivalla alennuksella. Esimerkiksi astioissa, valaisimissa ja muissa koti- ja sisustustavaroissa kannattaa panostaa ajattomiin ja laadukkaisiin tuotteisiin.

4. Katso lopullista, alennettua hintaa.

Pelkkä alennusprosentti ei kerro kaikkea. Jos alkuperäinen hinta on ollut kova, on tuote hintava myös alennuksen jälkeen. 50 prosentin alennus on houkutteleva mutta ei kerro kaikkea.

5. Laita päällesi vähän vaatteita ja vältä kerrospukeutumista tai farkkuja.

Jos pystyt, jätä talvitakkisi ostoskeskuksessa autoon. Pue yllesi esimerkiksi ohuet trikoovaatteet, näin pystyt sovittamaan vaatteita helposti omien vaatteidesi päälle. Samalla vältyt hikoilulta, teet ostokset nopeasti eikä sinun tarvitse jonottaa sovituskoppeihin.

Kilpailut

Uusimmat