Miesten shoppailusalat julki: suomalaismiehet haluavat laadukkaita vaatteita

29.05.2013 18:45 - Reija Saarinen

Nyt se on todistettu: miehetkin rakastavat shoppailua!

Apaattinen mies kulkee intoa puhkuvan naisen perässä vaatekaupassa. Kun nainen siirtyy sovittamaan, mies näppäilee tylsistyneen näköisen kännykkäänsä kopin ulkopuolella. Tämä näky on monelle tuttu, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan monin paikoin historiaa.

Verkkokauppa Zalandon tekemän kyselyn mukaan myös miehet ovat innokkaita shoppailijoita. Kyselyyn osallistui yhteensä 2500 miestä Saksasta, Suomesta, Norjasta, Ranskasta, Sveitsistä, Alankomaista ja Belgiasta.

Saksalaiset intoa täynnä

Kärkipaikan innokkaimpina shoppailijoina vievät saksalaiset ja ranskalaiset miehet, joista jopa 70 prosenttia ilmoitti pitävänsä uusien vaatteiden ja kenkien shoppailusta. Belgialaiset ja norjalaiset miehet sen sijaan eivät nauti shoppailusta lainkaan.

Suomalaisella miehellä vaatteisiin kuluu rahaa keskimäärin 57 eurolla kuukaudessa. Suurimpien tuhlareiden, eli sveitsiläisten, vaatekaapin täydennykseen kuluu jopa 127 euroa kuukaudessa.

Suomalaisille laatua

Vaikka suomalaiset miehet käyttävät vain vähän rahaa shoppailuun, ovat he todella laatutietoisia. Suomalaisia enemmän laatuun kiinnittivät huomiota vain ranskalaiset.

Suomalaiset ja norjalaiset miehet haluavat shoppailla yksin, eivätkä omasta mielestään kaipaa neuvoja pukeutumiseen. Muiden maiden miehet sen sijaan luottavat oman puolison tyylitajuun.

Omalla tyylillä

Miehet eivät kuitenkaan shoppaile aivan samaan tyyliin kuin naiset. Suurin osa miehistä suuntaa kauppaan silloin, kun jotain puuttuu. Mutta kiinnostusta muotiin riittää silti. Suomalaisistakin miehistä 35 prosenttia kertoo puhuvansa muodista silloin tällöin, mutta eivät puolison vaan, ystävän kanssa.

Kilpailut

Uusimmat