Mustat morsiuspuvut yleistyvät maailmalla - Suomessa vielä harvinaista

10.07.2013 14:15 - Rea Tallgren

Vera Wang aloitti mustien morsiuspukujen villityksen esittelemällä vuoden 2012 syksyllä kokoelman synkkiä mutta upeita hääpukuja.

Vaikka mustien morsiuspukujen marssittamista catwalkille pidettiin vielä vuosi sitten rohkeana vetona, ovat Vera Wangista ottaneet mallia monet. Nykyään musta onkin yhä suositumpi väri morsianten päällä. Naisen haluavat hätkähdyttää asullaan, eivätkä tyytyä tavanomaiseen.

- Suomessa ilmiö ei ole mitenkään yleistynyt. Toki otetaan värillisiä pukuja hääpuvuksi mutta luonnonvalkoinen hääpuku on kestosuosikki. Mustan hääpuvun hankkii vain harva, kertoo Voicelle Niinatar-liikkeen omistaja Niina Kuhta. Niinatar on hää- ja juhlapukuihin erikoistunut liike, jolla on Helsingissä kolme konseptimyymälää.

Poikkeuksena valkoisiin pukuihin ovat Kuhdan mukaan eriväriset iltapuvut, jotka usein korvaavat perinteisen morsiuspuvun.

- Iltapuku voidaan ottaa hääpuvuksi monestakin syystä. Budjetti on yksi tärkein, sillä iltapuvut ovat paljon edullisempia kuin hääpuvut ja sitä voidaan käyttää sitten muissa juhlissa jatkossa. Maistraattihäihin otetaan usein jakkupuku tai jokin iltapuku, Kuhta summaa.

Katso kuvat hätkähdyttävistä, maailmalla jalansijaa valtaavista mustista hääpuvuista tästä!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat