Pidä atooppinen iho kunnossa - katso tehokkaat hoitovinkit talven varalle

18.11.2013 16:45 - Reija Saarinen

Atooppinen iho on ikävä vaiva, joka pahenee usein kuivan ja kylmän talven aikana. Onneksi ihon voi pitää paremmassa kunnossa muutaman niksin avulla.

Atooppista ihoa kannattaa hoitaa, sillä näin voi pitää kutinan ja ikävän ihottuman poissa.

1. Käytä puuvillaisia vaatteita

Atoopikon kannattaa suosia 100% puuvillaa olevia vaatteita, sillä polyesteri, villa ja muut synteettiset materiaalit saattavat ärsyttää ihoa. Puuvilla auttaa ihoa hengittämään ja vähentää ihoärsytystä.

2. Peseydy lämpimällä vedellä

Kuumalla vedellä peseytyminen ei tee hyvää atooppiselle iholle. Kuuma vesi nimittäin huuhtoo iholta pois luonnolliset öljyt ja tekee ihosta todella kuivan. Pesuvesi kannattaa siis pitää mahdollisimman haaleana, jotta iho ei kärsi niin paljoa.

3. Pidä sisäilma kosteana

Talvi on atooppiselle iholle ikävä aikaa, sillä kylmyys ja kuivuus saavat ihon herkästi kuivumaan ja punoittamaan. Tästä syystä kodin sisäilma kannattaa pitää kosteana ilman kostuttimen avulla. Tämä helppo kikka auttaa pitämään ihon paremmassa kunnossa.

4. Vaihda lakanat säännöllisesti

Atoopikon kannattaa vaihtaa petivaatteensa kerran viikossa, sillä ihottuma voi olla myös allergian aiheuttama. Sänky, joka on täynnä kuollutta ihosolukkoa ja pölyä, saattaa pahentaa ihon kuntoa. Pese siis petivaatteet viikoittain päästäksesi eroon liasta ja pölystä.

Lähde: Beauty and Fashion

Kilpailut

Uusimmat